شیما مجتهدی 1، فاطمه شب خیز ، علی اکبرنژاد ، امید صالحیان
1- ، shmojtahedi@ut.ac.ir
زمینه و هدف: دویدن هوازیورزش منجر به ارتقای شکل‌پذیری سیناپسی و اثرات محافظت کننده نورونی در مغز بالغ می‌شود. با این حال هنوز چگونگی تغییر مولکول‌های وابسته به شکل‌پذیری در پی تمرین مقاومتیانواع مختلف تمرین ناشناخته مانده است. هدف این مطالعه تعیین تأثیر 8 هفته تمرین مقاومتی بر نوروتروفین مشتق مغزی(BDNF)، و گیرنده تیروزین کیناز (TrkB)B در هیپوکمپ رت نر بالغ بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 12 سر رت نر بالغ 8 هفته با میانگین وزنی 200 تا 225 گرم به صورت تصادفی به 2 گروه مساوی کنترل و تمرین تقسیم شدند. تمرین شامل بالابردن وزنه روی نردبان بود. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات کشته شدند و هیپوکمپ آن‌ها جهت انجام آزمایش‌های بعدی برداشته شد. تغییرات سطوح پروتئینی با روش الایزا اندازه‌گیری شد. داده‌ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در سطوح پروتئینی متغیرها در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل، تفاوت معنی‌داری وجود داشت(05/0p<) و دویدن تمرین مقاومتی مقادیر پروتئین‌های BDNF و TrkB را در هیپوکامپ رت ها افزایش داد. نتیجه‌گیری: تمرین مقاومتی برای اشاعه شکل‌پذیری هیپوکامپی وابسته به سیگنالینگ BDNF و فواید شناختی و عملکردی در پی آن مفید است.
واژه‌های کلیدی: تمرین مقاومتی، نوروتروفین مشتق مغزی، تیروزین کینازB، الایزا، رت بالغ، هیپوکامپ
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22

Mojtahedi S, Shabkhiz F, Akbarnejad A, Salehian O. Effect of 8 weeks Resistance Training on BDNF and TrkB in the Hippocampus of Adult Male Rats. armaghanj 2014; 19 (5) :380-389

مجتهدی شیما، شب خیز فاطمه، اکبرنژاد علی، صالحیان امید. تأثیر 8 هفته تمرین مقاومتی بر سطوح پروتئینی نوروتروفین مشتق مغزی و گیرنده تیروزین کیناز B در هیپوکامپ رت‌های نر بالغ. ارمغان دانش. 1393; 19 (5) :380-389