ملیحه آوسه ، روح الله نیکویی ، محسن امینایی
چکیده: زمینه و هدف: تغییر در متابولیسم سلول‌های سرطانی نقش عمده‌ای در زنده ماندن و گسترش آن‌ها دارد. هدف این مطالعه بیان انتقال دهنده‌های لاکتات در تومور موش‌های بالب سی مبتلا به سرطان سینه متعاقب تمرین استقامتی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 25 سر موش ماده نژاد بالب سی به طور تصادفی به 2 گروه کنترل سرطان سینه و تمرینی سرطان سینه تقسیم شدند. سرطان از طریق تزریق سلول سرطانی M‏C4L2 در پد چربی پستان موش ایجاد شد و پروتکل تمرین استقامتی به مدت 7 هفته بر گروه تجربی اعمال گردید. حجم تومور با کالیپر میکرودیجیتال و بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 1، مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 4 و CD147 در تومور به وسیله تکنیک وسترن بلات اندازه گیری شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی دانشجویی و پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: بعد از 7 هفته تمرین استقامتی کاهش معنی‌داری در وزن، میزان بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 1 و CD147 تومور در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل یافت شد. بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 4 وحجم تومور بین گروه‌های مورد مطالعه تفاوت معنی‌داری نداشت(05/0p>). بین بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 1 و CD147تومور ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0p<) در حالی که این رابطه بین بیان مونوکربوکسیلات ترانسپورتر 4 وCD147 در تومور معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: تمرین استقامتی با کاهش بیان انتقال دهنده ی لاکتات می‌تواند متابولیسم لاکتات در سلول‌های سرطانی را کاهش دهد و به عنوان یک ابزار مفید در درمان یا جلوگیری از سرطان سینه عمل نماید.
واژه‌های کلیدی: تمرین استقامتی، سرطان سینه، لاکتات، مونوکربوکسیلات ترانسپورترها
دریافت: 1394/1/18 | پذیرش: 1394/1/18 | انتشار: 1394/1/18

Aveseh M, Nikooie R, Aminaie M. Lactate Transporters Expression in Tumor of Balb/c Mice Bearing Breast Cancer after Endurance Training. armaghanj 2014; 19 (7) :602-613

آوسه ملیحه، نیکویی روح الله، امینایی محسن. بیان انتقال دهنده‌های لاکتات در تومور موش‌های بالب سی مبتلا به سرطان سینه متعاقب تمرین استقامتی . ارمغان دانش. 1393; 19 (7) :602-613