[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 19، شماره 8 - ( 8-1393 ) ::
جلد 19 شماره 8 صفحات 716-707 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین کیفیت میکروبی آب یونیت‌های دندانپزشکی
زینب حسینی مهریان1 ، محسن نغماچی 1، فاطمه زیرک فرد1 ، علیرضا رایگان شیرازی نژاد1 ، سهیلا رضایی1 ، سمانه یوسفی2 ، بهناز حسینی مهریان3
1- 1مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
3- بیمارستان امام سجاد(ع)، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (4234 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: با توجه به احتمال بروز عفونت‌های خطرناک در بیماران، منابع آب یونیت‌های دندانپزشکی از نظر آلودگی میکروبی مورد توجه هستند. هدف از این مطالعه ارزیابی وجود میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا در آب یونیت‌های دندانپزشکی شهر یاسوج بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 120 نمونه آب از پوار و توربین(قبل و بعد از فلاشینگ) در 5 یونیت دندانپزشکی و دو نمونه آب شهری به عنوان کنترل گرفته شد. نمونه‌گیری در اولین روز هفته و وسط هفته قبل از شروع کار انجام گرفت. سپس جهت بررسی تأثیر فلاشینگ(پاشیدن آب) با انجام این عمل نمونه‌برداری صورت گرفت . بخشی از نمونه بر روی محیط نوترینت آگار جهت شمارش و قسمتی از نمونه‌ها بر روی محیط کشت ائوزین متیلن بلو و بلاد آگار کشت داده شد. شناسایی باکتری‌ها به وسیله تست‌های بیوشیمیایی انجام گرفت. داده‌‌ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین کل شمارش در اول هفته در پوار قبل از فلاشینگ و بعد از فلاشینگ به ترتیب 5360 و1040 کلنی در هر میلی‌لیتر بود، هم‌چنین این میانگین در توربین قبل از فلاشینگ 2800 و بعد از فلاشینگ1020 کلنی در هر میلی‌لیتر بود. میانگین کل شمارش در وسط هفته در پوار قبل از فلاشینگ3220 و بعداز فلاشینگ1772 کلنی در هر میلی‌لیتر بود، بیشترین میزان آلودگی در آب قبل از فلاشینگ وجود داشت. نمونه‌های قبل و بعد از فلاشینگ آلوده به استرپتوکوک، دیپلوکوک، باسیل گرم مثبت، مخمر، استافیلوکوکوس ،سودوموناس، پروتئوس و کلبسیلا بودند. نتیجه‌گیری: میزان آلودگی آب یونیت‌ها بالا بود و پس از فلاشینگ آلودگی کاهش یافت. بنابراین فلاشینگ همراه با استریلیزاسیون یونیت، بهترین روش برای کنترل میزان آلودگی آب یونیت دندانپزشکی است.
واژه‌های کلیدی: یونیت دندانپزشکی، آلودگی، فلاشینک
متن کامل [PDF 340 kb]   (1174 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/15 | پذیرش: 1394/1/15 | انتشار: 1394/1/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini mehrian Z, Naghmachi M, Zirakfard F, RaiganShirazi A, Rezaei S, Yosefi S et al . A Study on Microbial Quality of Water Used in the Dentistry Units . armaghanj 2014; 19 (8) :707-716
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-134-fa.html

حسینی مهریان زینب، نغماچی محسن، زیرک فرد فاطمه، رایگان شیرازی نژاد علیرضا، رضایی سهیلا، یوسفی سمانه و همکاران.. تعیین کیفیت میکروبی آب یونیت‌های دندانپزشکی . ارمغان دانش. 1393; 19 (8) :707-716

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-134-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 8 - ( 8-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645