امیر مقدم احمدی1 ، الهام رنجبر 2، مریم ایران نژاد3
1- گروه مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران ، Elham.ranjbar71@yahoo.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران

زمینه و هدف: لنفوتروپیک انسانی تیپ ـ1HTLV1  اولین رتروویروس شناخته شده است که می‌تواند در افراد مبتلائ بیماری‌های خطرناکی مانند لوکمی‌ـ لنفومای سلول T بالغین(ATL) و پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال گرمسیری(TSP) را ایجاد کند. از طرفی با توجه به شباهت علایم بیماران مبتلا به این ویروس با علایم مبتلایان به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و شناخته شدن استان خراسان به عنوان تنها منطقه اندمیک این ویروس در ایران، شناخت دقیق این ویروس و بیماری‌های حاصل از آن ضروری می‌باشد. هدف از این مطالعه یک مورد ابتلا به ویروس HTLV1 با علایمی مشابه به مولتیپل اسکلروزیس در یک منطقه غیراندمیک بود.

معرفی بیمار: این مطالعه از نوع گزارش موردی است. بیمار خانم 56 ساله‌ای می‌باشد که در ابتدا بیماری ایشان                                    MS(multiple sclerosis)  تشخیص داده شد، ولی هیچ بهبودی در طی دوره درمان مشاهده نشد و سپس با توجه به محدود بودن علایم به اندام‌های تحتانی و اختلال اسفنکتری، سرم و مایع مغزی ـ نخاعی ایشان از نظر وجود آنتی‌بادی‌های ضد  HTLV1مورد بررسی قرار گرفت. مثبت بودن تست به همراه علایم بالینی، سبب تشخیص این ویروس در این بیمار شد.

نتیجه‌گیری: این بیمار با علایم پاراپارزی اسپاتیک پیشرونده مراجعه کرد و در ابتدا به اشتباه بیماری ایشانMS  تشخیص داده شد. عدم پاسخ به درمان پس از دوسال، وجود علایم بالینی‌آتیپیک برای MS و منسوب بودن بیمار به استان خراسان سبب تشخیص بیماری HTLV1 شد، لذا پیشنهاد می‌شود در مناطق اندمیک به تشخیص‌های افتراقی MS در مناطق جغرافیایی خاص، نظیر عفونت HTLV1 توجه شود.

واژه‌های کلیدی: مولتیپل اسکلروزیس، پاراپارزی اسپاتیک
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1394/9/22 | پذیرش: 1395/5/4 | انتشار: 1395/5/9

Moghadam Ahmadi A, Ranjbar E, Irannezhad M. A case Report of Human T-cell lymphotropic Virus Type 1(HTLV1) Infected Virus with Similar Multiple Sclerosis Symptoms in a Non-endemic Area. armaghanj 2016; 21 (5) :513-520