[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 1 - ( 1-1388 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 45-37 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره بابونه، میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی
دکتر مجید سیرتی‏ثابت1، دکتر نعمت‏الله غیبی، اسماعیل عباسی، فرهاد خباز
1- ، sirati_m@yahoo.com
چکیده:   (8959 مشاهده)
چکیده مقدمه و هدف: بیماری دیابت قندی یکی از شایع‏ترین بیماری‏ها در جوامع بشری است. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین‏ها در بیماری دیابت آثار مخربی بر ساختمان و کارکرد پروتئین‏ها دارد. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین‏ها می‏تواند سبب برخی از عوارض بیماری دیابت از جمله رتینوپاتی و نفروپاتی گردد. یکی از راه‏های جلوگیری از این واکنش استفاده از گیاهان دارویی است. بابونه، میخک و سیر گیاهان دارویی هستند که ترکیبات آلکالوئیدی آن‏ها دارای خاصیت آنتی‏اکسیدانی می‏باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر عصاره بابونه، میخک و سیر بر روی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. مواد و روش‏‏ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1386 در دانشکده پزشکی شهید بابایی قزوین انجام گرفت، عصاره‏های هیدروالکلی بابونه، میخک و سیر تهیه شد. در حضور غلظت‏های مختلف (01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر) عصاره بابونه، میخک و سیر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام شد و میزان آلبومین گلیکوزیله تعیین گردید. برای اندازه‏گیری میزان آلبومین گلیکوزیله از روش نیتروبلوتترازولیوم استفاده شد. تغییرات جذب در 530 نانومتر به وسیله طیف‏سنج اپندورف اندازه‏گیری گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل گردید. یافته‏ها: در شرایط آزمایش، عصاره بابونه در غلظت‏های 01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر به ترتیب دارای 9، 17 و 26 درصد اثر مهاری بر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین بود. عصاره‏های میخک و سیر با غلظت 01/0 گرم بر لیتر سبب مهار واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین به میزان 23 درصد گردیدند و با افزایش غلظت عصاره‏ها میزان مهارشدن واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین کاهش یافت. در بین عصاره‏های استفاده شده عصاره بابونه با غلظت 1/0 گرم بر لیتر دارای بیشترین اثر بود. نتیجه‏گیری: نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که عصاره بابونه باعث کاهش واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی می‏گردد و در مورد عصاره‏های میخک و سیر در غلظت‏های کم اثر مهاری مشاهده می‏شود و با افزایش غلظت این اثر کاهش می‏یابد. ‏واژه‏‏های کلیدی: گلیکوزیلاسیون، آلبومین، عصاره، بابونه، میخک، سیر
واژه‌های کلیدی: ‏واژه‏‏های کلیدی: گلیکوزیلاسیون، آلبومین، عصاره، بابونه، میخک، سیر
متن کامل [PDF 125 kb]   (935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/5 | پذیرش: 1394/3/5 | انتشار: 1394/3/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sirati Sabet M, Geibi N, Abbasi E, Khabbaz F. In vitro Effect of Chamomile, Clove and Garlic Extract on Non-Enzymatic Glycosylation of Albumin . ارمغان دانش. 2009; 14 (1) :37-45
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-570-fa.html

سیرتی‏ثابت دکتر مجید، غیبی دکتر نعمت‏الله، عباسی اسماعیل، خباز فرهاد. اثر عصاره بابونه، میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش. 1388; 14 (1) :45-37

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-570-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( 1-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4410