:: دوره 26، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 129-117 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط هیجان طلبی با ارتکاب جرم در کودکان و نوجوانان شهر یاسوج در سال 1399
وحیده زاده باقری1 ، کرم جانی پور 2، علی جانی پور1 ، شیرعلی خرامین3 ، داریوش بابایی
1- گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج، یاسوج، ایران ، karamjanipour1349@gmail.com
3- گروه روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (2115 مشاهده)
چکیده                                                                                                            
زمینه و هدف: جرم و رفتار مجرمانه می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلف محیطی و شخصیتی اتفاق بیفتد. یکی از ویژگی‌های شخصیتی که به ویژه در نوجوانان اهمیت دارد، سطح هیجان‌خواهی و رسیدن به سطح برانگیختگی بهینه است که ممکن است خطراتی برای آنها به همراه داشته باشد و به عنوان یک اتهام و در نهایت جرم محسوب می‌شود؛ لذا هدف از این پژوهش تعیین و بررسی ارتباط هیجان طلبی با ارتکاب جرم در کودکان و نوجوانان شهر یاسوج بود.
 
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش توصیفی‌ـ تحلیلی، از نوع  همبستگی است که در سال 1397 بر روی 160 نفر از کودکان و نوجوانان مراکز نگهداری سازمان بهزیستی، کانون اصلاح تربیت و مدارس شهر یاسوج  انجام شد. نمونه‌ها به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. در این تحقیق پرسشنامه‌های دموگرافیک و هیجان طلبی کودکان و نوجوانان روسو، به وسیله نمونه‌های پر شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری همبستگی پیرسون و اسپیرومن تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سن گروه مورد نظر، بین 10 تا 18 سال و بیشترین جرم آنان سرقت(2/41 درصد) و درگیری و دعوا(6/32 درصد) بود. علاوه بر این، ارتباط معنی‌داری بین هیجان طلبی کودکان و نوجوانان با جرم مشاهده گردید(05/0p<) و بین مؤلفه‌های هیجان‌طلبی یعنی هیجان‌زدگی، ماجراجویی و بازداری‌زدایی اجتماعی، کودکان و نوجوانان و جرم رابطه معنی‌‌داری(05/0p<)، مشاهده شد.
 
نتیجه‌گیری: با توجه به این که در این مطالعه مشخص گردید که هیجان طلبی، ماجراجویی و بازداری‌زدایی اجتماعی کودکان و نوجوانان با جرم رابطه معنی‌داری دارد، بنابراین، آموزش مهارت‌های زندگی برای نوجوانان و ایجاد بسترهای مناسب، جهت تخلیه هیجانی به وسیله مربیان و متولیان جامعه توصیه می‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: هیجان طلبی، ماجراجویی، بازداری زدایی اجتماعی، کودکان و نوجوانان.
واژه‌های کلیدی:  هیجان طلبی، ماجراجویی، بازداری زدایی اجتماعی، کودکان و نوجوانان.
متن کامل [PDF 654 kb]   (503 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1399/8/23 | پذیرش: 1399/11/26 | انتشار: 1399/12/12



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها