گــزارش یک مــورد ادم ریوی به دنبال تخلیه فضای جنب
شهربانو شهبازی 1، محسن سوایی
1- ، sh_shahbazi@yahoo.com
مقدمه و هدف: ایجاد ادم ریوی به دنبال گذاشتن چست تیوپ یک عارضه نسبتاً نادر همراه با مرگ و میر بالا است. هنوز علت این عارضه چندان مشخص نیست، هر چند دلایلی نظیر؛ کاهش سورفاکتانت و فرایندهای التهابی را در بروز این حالت ذکر نموده‌اند. تشخیص به موقع و درمان سریع در کاهش مرگ و میر نقش بسزایی را دارد. در این گزارش به معرفی یک مورد ادم ریوی به دنبال تخلیه سریع فضای جنب پرداخته شده است. معرفی بیمار: بیمار پسر 5/4 ساله‌ای است که به دنبال عمل تترالوژی فالوت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان نمازی شیراز در سال 1385 دچار دیسترس تنفسی گردید و رادیوگرافی سینه بیمار علامت پنوموتوراکس را نشان داد. جهت بیمار چست تیوپ گذاشته شد و موقتاً علایم بیمار بهبود یافت. بیمار پس از چند ساعت دچار علایمی نظیر؛ تاکی‌پنه و تاکی‌کاردی گردید و رادیوگرافی سینه او به طور واضح علایم ادم ریوی را نشان داد. جهت بیمار درمان‌های مناسب انجام شد و وضعیت بیمار رو به بهبود رفت. نتیجه‌گیری: ادم ریوی به دنبال تخلیه ناگهانی فضای جنب، عارضه‌ای است نسبتاً نادر که با تشخیص به موقع از مرگ و میر بیماران می‌کاهد.
واژه‌های کلیدی: ادم ریوی، پنوموتوراکس، فضای جنب
دریافت: 1394/3/12 | پذیرش: 1394/3/12 | انتشار: 1394/3/12

Shahbazi S, Savaei M. A Case of Re-Expansion Pulmonary Edema after Rapid Pleural Evacuation. armaghanj 2007; 12 (2) :119-125

شهبازی شهربانو، سوایی محسن. گــزارش یک مــورد ادم ریوی به دنبال تخلیه فضای جنب. ارمغان دانش. 1386; 12 (2) :119-125