بررسی تأثیر تیبولون بر علایم کلیماکتریک زنان یائسه سالم
صدیقه مقسمی 1، دکتر سعیده ضیائی
1- ، Moghasemi.sedigheh@hotmail.com
چکیده مقدمه و هدف: یائسگی با علایم زیادی همراه است که کیفیت زندگی زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یکی از روش‌های موجود برای افزایش جنبه‌های مختلف کیفیت زندگی زنان یائسه هورمون درمانی و جایگزین‌های آن مانند تیبولون است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تیبولون بر علایم کلیماکتریک زنان یائسه سالم بود. مواد و روش‌ها: این یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که طی سال‌های 1387 ـ 1385 در درمانگاه‌های زنان بیمارستان‌های فجر و بوعلی‌سینا، پلی‌کلنیک‌های شهید حیدری و ابوریحان و یک مرکز خصوصی در شهر تهران انجام شد . 96 زن یائسه سالم 60ـ 45 ساله که کنترااندیکاسیون قطعی هورمون درمانی نداشتند، به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه تیبولون (41 نفر) و پلاسبو(45 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه تیبولون روزانه 5/2 میلی‌گرم تیبولون + کلسیم ـ د (500 میلی‌گرم + 200 واحد) دریافت کردند و افراد گروه پلاسبو منحصراً کلسیم ـ د (500 میلی‌گرم + 200 واحد) گرفتند، بیماران به مدت شش ماه پیگیری شدند. علایم یائسگی در شروع و بعد از شش ماه درمان با استفاده از مقیاس استاندارد کلیماکتریک گرین ارزیابی شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری تی زوجی، تی مستقل، مجذور کای و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که تیبولون در مقایسه با شروع درمان و گروه پلاسبو باعث بهبود معنی‌دار همه حیطه‌های مقیاس کلیماکتریک گرین شامل؛ علایم اضطراب، افسردگی، جسمی، وازوموتور و میل جنسی شد (05/0>p). نتیجه‌گیری: درمان با تیبولون همه جنبه‌های علایم کلیماکتریک زنان یائسه را به طور معنی‌دار بهبود بخشیده و باعث افزایش کیفیت زندگی آنان می‌شود. واژه‌های کلیدی: تیبولون، زنان یائسه، مقیاس کلیماکتریک گرین.
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: تیبولون، زنان یائسه، مقیاس کلیماکتریک گرین.
دریافت: 1394/3/9 | پذیرش: 1394/3/9 | انتشار: 1394/3/9

Moghassemi S, Ziaei S. The Effect of Tibolone on Climacteric Symptoms of Healthy Postmenopausal Women . armaghanj 2009; 14 (2) :43-52

مقسمی صدیقه، ضیائی دکتر سعیده. بررسی تأثیر تیبولون بر علایم کلیماکتریک زنان یائسه سالم. ارمغان دانش. 1388; 14 (2) :43-52