سیدعبدالمجید خسروانی ، اورنگ ایلامی ، مهدی اکبرتبار طوری ، زهرا حسینی ، بهادر سرکاری
مقدمه و هدف: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی هم اکنون بیش از 40 میلیون نفر در جهان به ویروس نقص ایمنی انسان آلوده می‌باشند. شناسایی افراد آلوده به این ویروس در جامعه باعث کنترل بیماری و جلوگیری از انتشار آن خواهد شد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت آلودگی به ویروس نقص ایمنی انسان در افراد در معرض خطر در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی است که در سال 1388 در استان کهگیلویه و بویر احمد انجام شد. جامعه آماری افراد پر خطر برای بیماری ایدز بوده‌اند. از 2009 نفر از افراد فوق‌الذکر در شهرستان‌های بویراحمد، گچساران و کهگیلویه نمونه‌ خون تهیه شد. نمونه‌ها با روش الیزا برای تعیین آلودگی به ویروس نقص سیستم ایمنی انسان مورد بررسی قرار گرفتند. ضمن تهیه نمونه خون پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک از افراد تکمیل گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری مجذور کای و فیشر تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: آلودگی به ویروس نقص ایمنی انسان از 2009 فرد مورد بررسی در 36 مورد (8/1 درصد) مشاهده گردید. بیشترین میزان شیوع آلودگی به ویروس در گروه سنی 40 ـ31 سال بود. 4/2 درصد از موارد آلودگی در مردان و 5/0 درصد در زنان مشاهده شد. افراد بیکار بیشترین درصد آلودگی را داشتند. میزان آلودگی به ویروس نقص سیستم ایمنی انسان در ساکنین گچساران بیش از ساکنین سایر شهرستان‌ها بود. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه مشخص نمود که آلودگی به ویروس نقص ایمنی انسان در گروه‌های پر خطر در استان کهگیلویه و بویراحمد شایع بوده و لازم است اقدامات کنترلی مناسب جهت جلوگیری از انتشار آلودگی انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: شیوع، ویروس نقص ایمنی انسان، عوامل خطر، سرواپیدمیولوژی
دریافت: 1394/2/19 | پذیرش: 1394/2/19 | انتشار: 1394/2/19

Khosravani A, Ilami O, Akbartabar Tori M, Hosseini Z, Sarkari B. Seroprevalence of HIV Infection Among High-Risk Groups in Kohgiloyeh and Boyerahmad Province in 2009. armaghanj 2010; 15 (2) :142-151

خسروانی سیدعبدالمجید، ایلامی اورنگ، اکبرتبار طوری مهدی، حسینی زهرا، سرکاری بهادر. سرواپیدمیولوژی ویروس نقص ایمنی انسان در افراد در معرض خطر در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1388. ارمغان دانش. 1389; 15 (2) :142-151