چکیده
زمینه و هدف: حدود 40-30 درصد همه سرطانها به وسیله رژیم غذایی یا سبک زندگی قابل پیشگیری میباشند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی و برخی از مواد مغذی با گلیومای بزرگسالان بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه موردـ شــــــاهدی که طی سالهای 1390ـ1388 در شهر تهران صورت گرفت، اطلاعات اجتمـــاعیـ اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت های غذایی 128 بیمار مبتلا به انواع گلیوما به عنوان گروه مورد و 256 فرد سالم به عنوان گروه شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. برای محاسبه نسبت شانس نیز از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
یافتهها: پس از تعدیل برای مخدوش گرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت کلسیم (001/0 =p ، 87/0-46/0 :CI 95 درصد،20/0 =OR؛ بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک) و ویتامینC (002/0 =p ، 76/0-15/0 :CI 95 درصد، 34/0 =OR) مشاهده شد. به علاوه، شانس ابتلا در بالاترین سهک در مقابل پایینترین سهک دریافت کلسترول (061/0 =p ، 99/5ـ29/1 :CI95 درصد، 78/2 =OR) افزایش یافت. ارتباط معنیداری میان دریافت چربی تام، کربوهیدرات، پروتئین ، ویتامین A ، ویتامین E و بتاکاروتن و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد(05/0p>).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه از تأثیر احتمالی کلسیم و ویتامین C در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت میکند.
واژههای کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، کلسیم، ویتامین C
Shayanfar M, Shirazi M, Rashidkhani B, Esmaillzadeh A, Houshiar Rad A, Sharifi G et al . The Association between Some Nutrients and Adult Gliomas: A Case-Control Study of Adult Gliomas. armaghanj 2014; 18 (11) :933-944 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-502-fa.html
شایان فر مهدی، محمد شیرازی مینو، رشیدخانی بهرام، اسماعیل زاده احمد، هوشیار راد آناهیتا، شریفی گیو و همکاران.. تأثیر مصرف برخی ریز مغذیها بر گلیومای بزرگسالان. ارمغان دانش. 1392; 18 (11) :933-944