[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 20، شماره 5 - ( 5-1394 ) ::
جلد 20 شماره 5 صفحات 403-393 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر افزودن شیرابه‌ی اتانولی گیاه چویل روی رشد باکتری‌های لاکتوباسیلوس و سالمونلا، در محیط شبیه-سازی شده معده-روده و شیر پس‌چرخ در شرایط آزمایشگاهی
رضا نقی ها1 ، علی نقی کشتکاران 1، حمیرا حسینی1
1- گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (5289 مشاهده)
زمینه و هدف: برای دست‌یابی به سلامت بهتر، می‌توان از افزودنی‌هایی در رژیم غذایی انسان استفاده نمود که اثر مناسب روی باکتری‌های مفید و اثر تخریبی روی باکتر‌های مضر داشته باشند. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر گیاه چویل بر زنده مانی، افزاینده‌سازی و مرگ باکتری‌های لاکتوباسیلوس و سالمونلا در محیط شیر پس چرخ و محیط شبیه‌سازی شده شیره معده و روده بود. روش بررسی: در این آزمایش تجربی و در دو آزمایش کاملاً تصادفی با سه سطح شیرابه‌ گیاه چویل و چهار باکتری انجام گردید. در آزمایش اول، توانایی شیرابه گیاه چویل در محیط کشت شیر پس‌چرخ برای بررسی ویژگی‌هایی مانند زنده‌مانی، افزاینده‌سازی و مرگ باکتری‌های سودمند و زیان‌بار دستگاه گوارش بررسی شد. در آزمایش دوم با شبیه‌سازی شیره‌ی معده و هم‌چنین شیره‌ی روده، پیامد شیرابه‌ گیاه چویل روی این باکتری‌ها بررسی گردید. تیمارها دربرگیرنده سه سطح 0، 1 و 3 درصد شیرابه‌ چویل برای سه گونه باکتری پروبیوتیکی و یک گونه باکتری زیان‌بار بودند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس و آزمون چند دامنه‌ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: با افزایش غلظت شیرابه‌ چویل تا سطح 1 درصد، شمار باکتری‌های پروبیوتیکی نسبت به تیمار شاهد افزایش و باکتری سالمونلا تیفی ‌موریوم در سنجش با تیمار شاهد، کاهش معنی‌داری داشت (05/0p<). در سطح 3 درصد، شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم را افزایش داده و سبب کاهش شمار باکتری لاکتوباسیلوس کازئی شده، از رشد باکتری سالمونلا تیفی ‌موریوم جلوگیری کرد. در آزمایش دوم شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم افزایش و شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس کازئی و سالمونلا تیفی ‌موریوم کاهش یافت. یافته‌های زنده‌مانی باکتری‌ها روی شیره‌ی روده ساختگی نشان‌می‌دهند که تفاوت معنی‌داری در زنده‌مانی باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سالمونلا تیفی ‌موریوم وجود ندارد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد گیاه چویل به‌خوبی می‌تواند روی باکتری‌های مفید دستگاه گوارش اثرات سودمندی داشته و باعث افزایش شمار آن‌ها گردد، ولی روی باکتری‌های بیماری‌زا، اثرات تخریبی داشته باشد. به ‌نظر می‌رسد که بتوان از این گیاه در رژیم‌های غذایی و هم‌چنین بیماری‌هایی که باعث ناهمگونی فلور طبیعی دستگاه گوارش می‌شوند، استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: باکتری پروبیوتیکی، چویل، سالمونلا تیفی‌موریوم، شیره‌ی روده‌ی کوچک، شیره‌ی معده
متن کامل [PDF 190 kb]   (1355 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1393/11/14 | پذیرش: 1394/4/8 | انتشار: 1394/5/17
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naghiha R, keshtkaran A, hosseini H. Effects of ethanolic Chavill extract on growth of lactobacillus and salmonella bacteria, in skimmed milk and imaging gastric-intestine media in vitro . armaghanj 2015; 20 (5) :393-403
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-48-fa.html

نقی ها رضا، کشتکاران علی نقی، حسینی حمیرا. بررسی تاثیر افزودن شیرابه‌ی اتانولی گیاه چویل روی رشد باکتری‌های لاکتوباسیلوس و سالمونلا، در محیط شبیه-سازی شده معده-روده و شیر پس‌چرخ در شرایط آزمایشگاهی. ارمغان دانش. 1394; 20 (5) :393-403

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-48-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 5 - ( 5-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4679