[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1389 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 243-252 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بومادران ، درمنه و بابونه
علی میرزایی1، مهدی اکبرتبارطوری، هیبت‌اله صادقی، بهمن شریفی
1- ، mirzaee3a2003@yahoo.com
چکیده:   (3446 مشاهده)
مقدمه و هدف: مصرف ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مشتق از گیاهان باعث کاهش شیوع بسیاری از بیماری‌های مزمن می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان فنل تام و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بومادران، درمنه و بابونه بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. ابتدا ساقه‌های هوایی گیاهان مورد مطالعه شامل؛ بومادران، درمنه و بابونه در مجاورت هوا و در سایه خشک شده و پودر گردید. عصاره‌های هیدروالکلی به روش خیساندن به مدت 48 ساعت در دمای اتاق تهیه شدند. در این مطالعه برای ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی از پنج آزمون به نام؛ دی فنیل پیکریل هیدرازیل، توان آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس، توان آنتی‌اکسیدانی احیاء آهن ، فسفومولیبدنم و قدرت احیا کنندگی که مکانیسم همگی براساس اهدای الکترون استوار است استفاده شد. برای اندازه‌گیری ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آزمون فنل و فلاونوئید تام به کار رفت. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار اکسل تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: بهترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به گیاه درمنه بود. الگوی فعالیت آنتی‌اکسیدانی در دی‌فنیل‌پیکریل‌هیدرازیل، توان آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس و قدرت احیاء کنندگی از بیشترین به کمترین مقدار مربوط به درمنه، بابونه و بومادران بود. الگوی فعالیت آنتی‌اکسیدانی در دو روش فسفومولیبدنم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس به ترتیب مربوط به درمنه، بومادران و بابونه بود. نتیجه‌گیری: عصاره هیدروالکلی گیاهان بومادران ، درمنه و بابونه در تمامی‌مدل‌های مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتی‌اکسیدانی از خود نشان دادند. بهترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به گیاه درمنه بود.
واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل تام، فلاونوئید تام، گیاهان دارویی
متن کامل [PDF 159 kb]   (1072 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/15 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Akbartabar M, Sadeghi H, Sharifi B. The Antioxidant Activities and Total Phenolic of Artemisia Martima, Achillea Millefolium and Matricaria Recutica . Armaghane danesh. 2010; 15 (3) :243-252
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-470-fa.html

میرزایی علی، اکبرتبارطوری مهدی، صادقی هیبت‌اله، شریفی بهمن. ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی بومادران ، درمنه و بابونه . ارمغان دانش. 1389; 15 (3) :243-252

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-470-fa.html



دوره 15، شماره 3 - ( 7-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4212