فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برونتنی و درونتنی در موشهای صحرایی
|
مصطفی بهره بر ، علی میرزائی ، اقبال منطقیان ، احمد بهره بر |
|
|
چکیده: (5299 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: با توجه با اثبات خواص آنتیاکسیدانی در گونههای مختلف پسته، هدف این مطالعه تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون تنی و درون تنی در موشهای صحرایی بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به دو روش ماسراسیون(خیساندن) و دستگاه سوکسله تهیه شد. برای تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی به روش درونتنی از عصاره هیدروالکلی که بیشترین خواص آنتیاکسیدانی را داشت، استفاده شد وفعالیت آنتیاکسیدانی معادل ترولکس، دی فنیل پیکریل هیدرازیل و فسفومولیبدنیم، میزان فنل تام وفلاونوئیدها اندازهگیری شد. در مطالعه درونتنی از 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده گردید که به طور تصادفی به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد که آب مقطر به میزان 5/0 میلیلیتر در کیلوگرم به صورت خوراکی دریافت کردند. گروههای 1، 2 و 3 عصاره هیدروالکلی بنه به ترتیب به میزان 100 ،200 و400 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره از طریق گاواژ به مدت 28 روز دریافت نمودند. بعد از 4 هفته درمان، خونگیری از قلب انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیم کاتالاز، فعالیت احیاکنندگی آهن و مالون دیآلدهید پلاسما اندازهگیری شد. دادهها با آزمون آماری آنالیز یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: عصاره متانلی بنه دارای بیشترین مقدار فیتوکمیکال و فعالیت آنتیاکسیدانی بود. کاهش معنیداری در میانگین سطح سرمیمالون دی آلدهید و افزایش قابل ملاحظهای در میانگین سطح سرمیآنزیم کاتالاز وتوان آنتیاکسیدانی احیاء آهن در گروههای دریافت کننده عصاره ، نسبت به گروه شاهد دیده شد(001/0p<).
نتیجهگیری: عصارههای مختلف بنه بسته به نوع عصاره و نوع سیستم آزمایشی دارای درجات مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی میباشند.
واژههای کلیدی : فعالیت آنتیاکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی : فعالیت آنتیاکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم |
|
متن کامل [PDF 808 kb]
(1880 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/2/9 | انتشار: 1394/2/9
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|