[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 17، شماره 6 - ( 11-1391 ) ::
جلد 17 شماره 6 صفحات 551-540 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون‌تنی و درون‌تنی در موش‌های صحرایی
مصطفی بهره بر ، علی میرزائی ، اقبال منطقیان ، احمد بهره بر
چکیده:   (5299 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: با توجه با اثبات خواص آنتی‌اکسیدانی در گونه‌های مختلف پسته، هدف این مطالعه تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون تنی و درون تنی در موش‌های صحرایی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به دو روش ماسراسیون(خیساندن) و دستگاه سوکسله تهیه شد. برای تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی به روش درون‌تنی از عصاره هیدروالکلی که بیشترین خواص آنتی‌اکسیدانی را داشت، استفاده شد وفعالیت آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس، دی فنیل پیکریل هیدرازیل و فسفومولیبدنیم، میزان فنل تام وفلاونوئیدها اندازه‌گیری شد. در مطالعه درون‌تنی از 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده گردید که به طور تصادفی به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد که آب مقطر به میزان 5/0 میلی‌لیتر در کیلوگرم به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه‌های 1، 2 و 3 عصاره هیدروالکلی بنه به ترتیب به میزان 100 ،200 و400 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره از طریق گاواژ به مدت 28 روز دریافت نمودند. بعد از 4 هفته درمان، خونگیری از قلب انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیم کاتالاز، فعالیت احیاکنندگی آهن و مالون دی‌آلدهید پلاسما اندازه‌گیری شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: عصاره متانلی بنه دارای بیشترین مقدار فیتوکمیکال و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بود. کاهش معنی‌داری در میانگین سطح سرمی‌مالون دی آلدهید و افزایش قابل ملاحظه‌ای در میانگین سطح سرمی‌آنزیم کاتالاز وتوان آنتی‌اکسیدانی احیاء آهن در گروه‌های دریافت کننده عصاره ، نسبت به گروه شاهد دیده شد(001/0p<). نتیجه‌گیری: عصاره‌های مختلف بنه بسته به نوع عصاره و نوع سیستم آزمایشی دارای درجات مختلفی از فعالیت آنتی‌اکسیدانی می‌باشند. واژه‌های کلیدی : فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی : فعالیت آنتی‌اکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم
متن کامل [PDF 808 kb]   (1880 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/2/9 | انتشار: 1394/2/9
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrebar M, Mirzaei A, Mantegheyan E, Bahrebar A. In vivo and in Vitro Antioxidant Activity of Hydro-Alcoholic Extract of Pistacia Atlantica. armaghanj 2013; 17 (6) :540-551
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-397-fa.html

بهره بر مصطفی، میرزائی علی، منطقیان اقبال، بهره بر احمد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون‌تنی و درون‌تنی در موش‌های صحرایی. ارمغان دانش. 1391; 17 (6) :540-551

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-397-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 6 - ( 11-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660