نیما مهدی زادگان ، پروین عباسی ، امیر نقش زن 1، حمید محمدی ، احمدعلی امیرغفران ، حمید آموزگار ، محمدرضا ادراکی
1- ، Amirnaghshzan@gmail.com
پیش زمینه   : تترالوژی فالوت شایع ترین بیماری سیانوتیک مادرزادی است  و شدت علائم بالینی بیماری وابسته به میزان تنگی خروجی بطن راست  می باشد البته اکثر نوزادان  درجاتی از سیانوز را  دارند.    درمان بیماری به روش جراحی باعث شده که بقا بسیار خوبی داشته باشد  هرچند مشکلاتی مثل انسداد و تنگی جریان خون بطن راست و برگشت خون از دریچه پولمونر و آریتمی های بطنی ممکن است پدید آید.
روش اجرا : در این مطالعه ما به بررسی و بازخوانی پرونده 116 بیمار تترالوژی که تحت جراحی ترمیمی قرار گرفته بودند پرداخته شده. 6 بیمار حین عمل یا بلافاصله بعد از عمل فوت شده بودند. در پرونده 110 بیمار سن و جنس و نوار قلب بیماران را که با فاصله زمانی 3 ساعت تا 3 روز بعد از جراحی گرفته شده بود از لحاظ PR INTERVAL  و QRS DURATION و QTC INTERVAL و تغییرات قطعه ST بررسی   و ارتباط تغییرات آنها با سن و جنس را گزارش شده. همچنین انواع آریتمی رخداده در این بازه زمانی آنالیز شده .

واژه‌های کلیدی: تترالوژی فالوت، بی نظمی قلبی، پایش نوار قلب

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1402/8/1 | پذیرش: 1403/5/30 | انتشار: 1403/6/19

Mehdizadegan N, Abbasi P, Naghshzan A, Mohammadi H, Amirghofran A A, Amoozgar H et al . Early ECG changes after total surgical correction of Tetralogy patients surgery in five years in the pediatric heart surgery center of Fars province. armaghanj 2024; 29 (4)