[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 28، شماره 3 - ( 2-1402 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 415-400 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سطح دانش، نگرش و عملکرد دندانپزشکان شیراز در رابطه با بیماری آرنج تنیس بازان
حمیدرضا فرپور1 ، عارف نصیری2، امیر علی قهرمانی2، بهاره ابراهیمی 3، نوید احمدی4
1- گروه طب فیزیکی و توانبخشی، مرکز تحقیقات بیماری‌های استخوان و مفاصل، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- گروه طب فیزیکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- مرکز تحقیقات سالمندی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، ebrahimi_b@sums.ac.ir
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (218 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری آرنج تنیس بازان از شایع‌ترین بیماری‌های ایجاد کننده درد در مفصل آرنج است که شیوع آن قبل از 40 سالگی به طور میانگین 1 تا 2 درصد بوده و در افراد بالای 40 سال در مردان 4 برابر و در زنان 2 برابر می‌گردد. دندان پزشکان گروهی هستند که به سبب انجام مکرر فعالیت‌های فیزیکی ظریف و یک شکل بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی سطح دانش، نگرش و عملکرد (KAP)دندانپزشکان شیراز در رابطه با بیماری آرنج تنیس بازان بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی می‌باشد، که در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری شامل 51 دندان‌پزشک با سابقه‌ فعالیت بالینی حداقل سه سال در شهر شیراز بودند. شرکت کنندگان فاقد فعالیت بالینی مستقیم و افراد دارای بیماری زمینه‌ای مرتبط از مطالعه خارج شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و پرسشنامه‌ نهایی در پنج بخش؛ اطلاعات شخصی، اطلاعات طبی، بررسی دانش، بررسی نگرش و بررسی عملکرد طراحی شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس، ضریب همبستگی و رگرسیون چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: در جامعه مورد مطالعه، 8/9 درصد افراد علائمی که حاکی از ابتلا به بیماری آرنج تنیس باز می‌باشند را نشان دادند. به طور میانگین دندان پزشکان مورد بررسی 13/0 بار در سال گذشته به بیماری آرنج تنیس‌باز مبتلا شده بودند. میانگین نمره آگهی در جامعه 9/34 نمره از 100، میانگین نمرات نگرش1/73 و میانگین نمرات عملکرد1/64 محاسبه گردید. طبق آزمون‌های آماری نمرات حاصله از این سه فاکتور به صورت معنی‌داری با هم در ارتباط هستند(05/0p<).

نتیجه‌گیری: علی‌رغم سطح قابل قبول دانش، نگرش و عملکرد، نتایج نشان داد که بین سن، سابقه کار و میزان مواجهه با بیماری‌های مفصلی و از کار افتادگی حاصل از بیماری آرنج تنیس‌باز با نمره دانش، نگرش و عملکرد ارتباط معنی‌داری وجود دارد که با توجه به دوری از فضای آموزش با افزایش سن طبیعی است. بالا بردن سطح دانش، نگرش و عملکرد به وسیله سیاستگذاران سلامت با گذراندن واحدهای تحصیلی و برگزاری آموزش‌های مدون در این حیطه ها پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: بیماری آرنج تنیس بازان، دانش نگرش و عملکرد، دندان‌پزشک، مفصل
متن کامل [PDF 606 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1401/10/4 | پذیرش: 1402/2/24 | انتشار: 1402/3/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farpour H, Nasiri A, Gharemani A, Ebrahimi B, Ahmadi N. Examining the Level of Knowledge, Attitude and Performance of Dentists in Shiraz, Iran, Regarding Tennis Elbow Disease. armaghanj 2023; 28 (3) :400-415
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3416-fa.html

فرپور حمیدرضا، نصیری عارف، قهرمانی امیر علی، ابراهیمی بهاره، احمدی نوید. بررسی سطح دانش، نگرش و عملکرد دندانپزشکان شیراز در رابطه با بیماری آرنج تنیس بازان. ارمغان دانش. 1402; 28 (3) :400-415

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3416-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 3 - ( 2-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570