[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 4 - ( 5-1392 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 284-294 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
سید علی حسینی1، حجت الله نیک بخت،، محمد علی آذربایجانی
1- ، alihoseini_57@yahoo.com
چکیده:   (2879 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: با توجه به اثبات اثر عصاره زعفران و فعالیت بدنی مقاومتی به دیابت، هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی برشاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی نر بالغ صورت گرفت. پس از القاء دیابت موش‌های صحرایی به طور تصادفی به چهار گروه مساوی؛ تمرین مقاومتی (پنج روز در هفته، به مدت شش روز)، مصرف عصاره زعفران (روزانه 25 میلی‌گرم بر لیتر)، ترکیب تمرین مقامتی همراه با مصرف عصاره زعفران و کنترل تقسیم شدند. بعد از مدت زمان 6 هفته شاخص‌های گلایسمیک اندازه‌گیری شدند، داده‌ها با آزمون‌های آماری کلوموگروف ـ اسمیرنوف، تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که گلوکز ناشتا در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی به طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه کنترل و پایین تر از گروه تمرین مقاومتی بود(014/0=p). هموگلوبین گلیکوزیله در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین‌تر از گروه کنترل بود(001/0=p). مقاومت به انسولین در گروه مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی پایین‌تر از گروه کنترل بود(001/0=p). نتیجه‌گیری: شش هفته تمرین مقاومتی و مصرف عصاره آبی زعفران به تنهایی برشاخص‌های گلایسمیک اثر معنی‌داری دارد، با وجود این مصرف مکمل آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی دارای اثر بیشتری بر کنترل گلوکز ناشتا می‌باشد. واژه‌های کلیدی: تمرین مقاومتی، زعفران، گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله، مقاومت به انسولین، دیابت
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: تمرین مقاومتی، زعفران، گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله، مقاومت به انسولین، دیابت
متن کامل [PDF 551 kb]   (1218 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Nik bakht H, Azarbayjani M. The Effect of Aqua Extract of Saffron with Resistance Training on Glycemic Indexes of Streptozotocin Induced Diabetic Rats. Armaghane danesh. 2013; 18 (4) :284-294
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-341-fa.html

حسینی سید علی، نیک بخت، حجت الله، آذربایجانی محمد علی. اثر مصرف عصاره آبی زعفران همراه با تمرین مقاومتی بر شاخص های گلایسمیک موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. ارمغان دانش. 1392; 18 (4) :284-294

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-341-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( 5-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4030