[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 25، شماره 6 - ( 10-1399 ) ::
جلد 25 شماره 6 صفحات 730-717 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تأثیر ضد باکتریایی عصاره‌های دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک و پونه کوهی بر تعدادی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و گرم منفی
نرگس قدمی1 ، نسرین بهمنی 2، شیوا زندی3
1- گروه زیست‌شناسی ، ناحیه یک آموزش وپرورش سنندج ، کردستان ، ایران
2- مرکز تحقیقات زئونوز و انستیتو تحقیقاتی توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج ، ایران ، nasrinbahmani3@gmail.com
3- مرکز تحقیقات بهداشت آب و مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج ، ایران
چکیده:   (4531 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف روز افزون آنتی‌بیوتیک‌ها علیه عفونت ناشی از میکروارگانیسم‌ها سبب افزایش مقاومت دارویی شده است. این امر سبب شده تا پژوهش‌های وسیعی بر روی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضدمیکروبی و اثربخشی بیشتر به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیکی صورت گیرد. هدف از این تحقیق تعیین و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی عصاره‌های دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک و پونه کوهی بر تعدادی از باکتری‌های استاندارد استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس، استافیلوکوکوس اور ئوس، انتروکوکوس فکالیس، سودومونا آئروژینوزا، اسینتوباکتربومانی، کلبسیلا پنومونیه واشریشیاکولی بود.
 
روش بررسی: این یک مطالعه تجربی می‌باشد که در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شد. عصاره الکلی گیاهان دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک وپونه کوهی با روش ماسراسیون تهیه شد. عملکرد ضد باکتریایی عصاره‌ها بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی با روش چاهک‌گذاری پس از سه بار تکرار انجام و میانگین قطر هاله عدم رشد اندازه‌گیری و ثبت شد. سپس حداقل غلظت مهاریMIC)) با روشرقیق سازی با میکروپلیت((Broth Microdilution تعیین شد. میانگین قطر هاله عدم رشد با استفاده از آزمون آماری مقایسه میانگین‌ها به روش دانکن تجزیه و تحلیل شد.
 
 
یافته‌ها : در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به عصاره زرشک و زنجبیل بر روی استافیلوکوک ساپروفیتیکوس به ترتیب با قطرهاله عدم رشد 25 و23 میلی‌متر بوده است(05/0>p). عصاره چای ترش بر روی استافیلوکوک ساپروفیتیکوس و عصاره پونه کوهی برروی  اشیریشیا کولی و استافیلو کوک ساپروفیتیکوس دارای بیشترین اثر ضدباکتریایی به ترتیب با قطر هاله عدم رشد 16، 13و 13 میلی‌متر بوده‌اند(05/0>p). بیشترین اثر ضدباکتریایی دارچین بر استافیلوکوک اورئوس با قطر هاله عدم رشد 19 میلی‌متر بوده است. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد مربوط به عصاره گیاهان زرشک و زنجبیل علیه استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با 1/3 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و پایین‌تر از سایر انواع عصاره‌ها مشاهده شد. باکتری سودوموناس ائروژینوزا نسبت به اکثر عصاره گیاهان مورد بررسی مقاومت نشان داد(05/0>p).
 
 نتیجه گیری : نتایج این بررسی نشان داد عصاره‌های این مطالعه به  ویژه عصاره زرشک خاصیت ضدباکتریایی مؤثری بر روی  اکثر سویه‌های مورد بررسی دارد و برای نشان دادن اثرات بهینه ضدباکتریال عصاره‌های مورد مطالعه، بررسی بر روی حیوانات آزمایشگاهی و تعیین اثرات بالینی آنها پیشنهاد می‌شود.
 
 
واژه‌های کلیدی: آنتی‌باکتریال، دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک، پونه کوهی، باکتری‌های گرم مثبت، باکتری‌های گرم منفی
متن کامل [PDF 2070 kb]   (673 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1398/8/11 | پذیرش: 1398/10/21 | انتشار: 1399/10/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadami N, Bahmani N, Zandi S. Evaluation of Antibacterial Effect of Cinnamomum verum, Zingiber officinale, Hibiscus sabdariffa, Berberis vulgaris and Mentha Pulegium plant Extracts on some of Gram- Positive and Gram-Negative Bacteria. armaghanj 2020; 25 (6) :717-730
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2646-fa.html

قدمی نرگس، بهمنی نسرین، زندی شیوا. ارزیابی تأثیر ضد باکتریایی عصاره‌های دارچین، زنجبیل، چای ترش، زرشک و پونه کوهی بر تعدادی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و گرم منفی. ارمغان دانش. 1399; 25 (6) :717-730

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2646-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 6 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660