:: جلد 24 - ::
جلد 24 - صفحات 357-346 برگشت به فهرست نسخه ها
رحیم محمودلو1 ، محمدامین ولیزاد حسنلویی 2، شیوا پاکزاد3 ، محدثه بالنده4
1- گروه جراحی توراکس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه، ارومیه، ایران،
2- گروه مراقبت‌های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه، ارومیه، ایران، ، aminvalizade@yahoo.com
3- گروه جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه، ارومیه ، ایران،
4- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه، ارومیه ، ایران
زمینه و هدف: سرطان مری هشتمین سرطان شایع در سرتاسر جهان است. در سال‌های اخیر با بهبود روش‌های جراحی و مراقبت‌های پیش و بعد از عمل جراحی در بخش مراقبت‌های ویژه میزان ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن کاهش یافته است. هدف از این مطالعه بررسی پیامد زودرس بیماران با سرطان مری عمل شده بستری در بخش
مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام ارومیه در طی سال 1396ـ1390 بود.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی گذشته‌نگر در بازه زمانی 7 ساله(1396ـ1390)در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام ارومیه انجام شد و در طی آن پرونده بالینی بیماران از واحد مدارک پزشکی بیمارستان اخذ و مشخصات دموگرافیک(سن، جنس) مرحله بیماری، مدت بیماری، نوع عمل جراحی انجام شده، طول مدت تهویه مکانیکی، طول مدت بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، مرگ و میر استخراج شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون تی مستقل و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: میانگین طول مدت بستری در بخش مراقبت‌های ویژه در بیماران با سرطان مری SCC 86/5±46/ 8 روز و در بیماران با نوع آدنوکارسینوم 59/3±74/6 روز بود(001/0=p).  میانگین طول مدت بستری در بیمارستان در بیماران با سرطان مری SCC 4/6±19/13 روز و در بیماران با آدنوکارسینوم 02/6±02/12 روز بود(04/0=p). میانگین طول مدت تهویه مکانیکی در بیماران با سرطان مری SCC 31/5±58/6 روز و در بیماران با آدنوکارسینوم 91/2±69/4 روز بود(001/0= p). از 481 بیمار مبتلا به سرطان مری 375 نفر(78 درصد) ترخیص و 106 نفر( 22 درصد) فوت کردند.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر با اندکی تفاوت تأیید کننده مطالعات محدود انجام شده در مورد پیامد و ویژگی‌های بیماران با سرطان مری عمل شده بستری در بخش مراقبت‌های ویژه می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: سرطان مری، بخش مراقبت‌های ویژه، تهویه مکانیکی، پیامد
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی-جراحی
دریافت: 1397/3/9 | پذیرش: 1398/3/13 | انتشار: 1398/6/20

Mahmoodlou R, Valizad Hassanlouie M, Pakzad S, Hadadeh B. Short-Term Outcomes in Surgical Patients with Esophageal Cancer Admitted to the Intensive Care Unit . armaghanj 2019; 24 (S3) :346-357