[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 1 - ( فروردین و اردیبشهت 1397 ) ::
جلد 23 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
سواد تغذیه ای معلمان وعوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج: یک مطالعه مقدماتی برای طراحی مداخله آموزشی
خانم مهناز همتی1، آقای مهدی اکبرتبارطوری2، آقای محسن شمس 3، خانم افسانه بهروزپور1
1- کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
2- دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
3- دانشیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، moshaisf@yahoo.com
چکیده:   (474 مشاهده)

مقدمه: سواد تغذیه ای؛ مهارت و درجه ای از ظرفیت افراد برای کسب، پردازش و درک اطلاعات تغذیه به منظور تصمیم گیری مناسب در مورد تغذیه است. استفاده از این اطلاعات و خدمات تغذیه ای منجر به ارتقای سلامت می گردد. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج و عوامل مرتبط با آن اجرا شد.

روش کار: در این مطالعه مقطعی، از یک پرسشنامه 35گویه ای متعلق به کشور ترکیه استفاده شده است. پس از ترجمه-بازترجمه و تعیین پایایی آن برای سنجش سواد تغذیه ای در 110 نفر از معلمان ابتدایی شهر یاسوج مورد استفاده قرار گرفت. نمونه مورد بررسی با روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه برای آنها تکمیل شد. داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 3.2±39.48 بود. نتایج نشان داد که میانگین امتیاز سواد تغذیه ای شرکت کنندگان در مطالعه 3.2±27.14 بود. 22.7 درصد از معلمان سواد تغذیه ای ناکافی یا محدود داشتند. افراد دارای سابقه کار کمتر و مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر نمرات سواد تغذیه ای بیشتر داشتند.کمترین تعداد پاسخ های صحیح مربوط به مهارت تعیین واحدهای غذایی، مهارت انجام محاسبات و خواندن برچسپ های غذایی بود.

نتیجه گیری: در مجموع با توجه به سطح سواد تغذیه ای در بخش های مختلف آن در گروه معلمان، باید طراحی یک مداخله ارتقای سواد تغذیه ای مد نظر قرار گیرد. با توجه به منحصر بفرد بودن آن در کشور، می تواند به عنوان الگویی در مداخلات تغذیه ای در جامعه ایرانی استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: سواد تغذیه ای، طراحی آموزشی، معلمان، یاسوج
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hemati M, Akbartabar Toori M, shams M, behroozpour A. Teacher’s nutritional literacy in Yasuj and its related factors: a preliminary study for designing an educational Intervention. Armaghane danesh. 2018; 23 (1)
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1992-fa.html

همتی مهناز، اکبرتبارطوری مهدی، شمس محسن، بهروزپور افسانه. سواد تغذیه ای معلمان وعوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج: یک مطالعه مقدماتی برای طراحی مداخله آموزشی. ارمغان دانش. 1397; 23 (1)

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1992-fa.html



دوره 23، شماره 1 - ( فروردین و اردیبشهت 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638