:: دوره 22، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1396 ) ::
راهله رهباریان1 ، سید دامون صدوقی 2، حوریه اسماعیلی سبزوار1
1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، damoon.sadughi@gmail.com

چکیدزمینه و هدف:های محور هیپوفیزـ گناد و تعداد فولیکول­روش بررسی:د. دیابت در گروه­ دیابتی تیمار نشده و گروه­های دیابتی تحت تیمار با عصاره حرا، به وسیله یک­بار تزریق داخل صفاقی 120 میلی­گرم بر کیلوگرم آلوکسان القاء شد. عصاره برگ­ گیاه حرا یک روز در میان و به­مدت یک ماه به­صورت داخل صفاقی به گروه­های دیابتی تحت تیمار تزریق شد. محلول سالین به حیوانات گروه­ کنترل و دیابتی تیمار نشده، تزریق شد. در پایان دوره تیمارن و ائوزین رنگ‌آمیزی شد. سپس تعداد فولیکول­های تخمدان به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد.نتایج با استفاده از آزمون آماری د.

ی تیمار نشده به­طور معنی­داری کاهش یافت(05/0>p). هم‌چنین بدوی، اولیه، ثانویه و گراف در مقایسه با گروه کنترل به­طور معنی­داری کاهشی تیمار نشده، تجویز د(05/0>p). هم‌چنین تعداد جسم زرد، فولیکول­هایی تیمار نشده به­طور معنی­داری افزایشنتیجه­گیری: ندر موش­های صحرایی دیابتی است. هم‌چنین دارای اثر محافظتی بر بافت تخمدانمی­باشد؛ بنابراین استفاده از گیاه حرا می‌تواند در بهبود اختلالات هورمونی و آسیب بافت تخمدان در بیماران دیابتی مؤثر باشد.

واژه‌های کلیدی: دیابت، تخمدان، حرا، گنادوتروپین، موش صحرایی
دریافت: 1395/7/13 | پذیرش: 1396/2/11 | انتشار: 1396/2/15

Rahbarian R, Sadoughi S, Esmaeili Sabzevar H. The Effect of Aqueous Extract of Mangrove Leaves (Avicennia marina) on Pituitary- Hormones of Gonadal Axis and Ovarian Follicle Numbers in Diabetic Rats. armaghanj 2017; 22 (1) :1-17

رهباریان راهله، صدوقی سید دامون، اسماعیلی سبزوار حوریه. اثر عصاره آبی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) بر هورمون‌های محور هیپوفیزـ گناد و تعداد فولیکول‌های تخمدان در موش‌های‌ صحرایی دیابتی. ارمغان دانش. 1396; 22 (1) :1-17