1- گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد کازرون، کازرون، ایران ، yadollahi_556@yahoo.com 2- گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران، 3- گروه پرستاری، مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران ایران، 4- گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامیواحد گچساران، گچساران ، ایران
چکیده: (4112 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: تجربه هوشیارانه و فعالانه درد زایمان، میتواند با ارتقای معنوی و شناخت توانمندیهای فردی همراه باشد و فرصتی در اختیار فرد قرار دهد تا همواره خاطرهای خوشایند از زایمان در ذهن وی رقم زند. هدف از این مطالعه تبیین ادراک زنان از درد زایمان بود.
روش بررسی: اینمطالعه، یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوا میباشد که با انتخاب هدفمند 17 نفر از زنانشیرازیدارای معیار ورود به مطالعه و تجربه زایمان طبیعی انجام یافت. دادههای مطالعه با استفاده از مصاحبههای عمیق و نیمه ساختارمند جمعآوری گردید. متن مصاحبهها ضبط و تایپ گردید و با رویکرد آنالیز محتوای قرار دادی به روش گرانهایم و لوندمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: مشارکت کنندگان 17 نفر، با میانگین سنی 33 سال، اکثریت دارای تحصیلات لیسانس به بالا و درآمد متوسط بودند. طبقههای فرعی ایجاد شده در این مطالعه دوگانگی احساس، بینش مثبت به درد زایمان، خودباوری و معنویت گرایی بودند که در طبقه اصلی رشد یافتگی در گذر زمان قرار گرفتند.
نتیجهگیری:با توجه به سیاستهای اخیر وزارت بهداشت در راستای خوشایندسازی زایمان طبیعی و نظر به پیشینه فرهنگی و مذهبی جامعه ایرانی نسبت به تقدس زایمان طبیعی، شناخت عمیق تجربه درد زایمان میتواند به برنامهریزی صحیح واقدامات عملی ـ حمایتی مناسب از زنان زائو و در نتیجه حفظ کرامات انسانی منجر شود.