کوروش نگین تاجی1، اسدالله ظریف‌کار، مریم موسوی، رسول قاسمی
1- ، k.negintaji@gmail.com
چکیده: زمینه و هدف: آلزایمر اسپورادیک یک نوع جدید شناخته شده از بیماری مخرب آلزایمر می باشد که اختلال در مسیر سیگنالینگ انسولین یکی ازعوامل احتمالی ایجاد کننده آن می‌باشد. هدف از این مطالعه تاثیر هومانین بر اختلال ایجاد شده در حافظه فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت‌های نر بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی بر روی 42 رت نر با وزن 250 تا 300 گرم، کانول درون بطن جانبی به صورت دوطرفه کاشته شد و استرپتوزتوسین و یا سرم فیزیولوژی یک روز در میان در روز اول و سوم در بطن جانبی تزریق گردید و تزریق داروی هومانین با دوزهای(01/0 و 05/0و 1/0 و 1) نانو مول از روز چهارم به صورت یک روز در میان تا روز چهاردهم انجام گردید و سپس از روز چهاردهم الی هفدهم حافظه فضایی حیوان با روش ماز آبی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌های آماری به ‌وسیله تست آزمون اندازه‌گیری مکرر و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: گروه‌های دریافت کننده هومانین با دوزهای 01/0 ، 05/0 ، 1/0 و 1 نانومول نتوانسته به طور معنی‌داری اختلال حافظه فضایی ناشی از تزریق درون بطنی استرپتوزتوسین را بهبود بخشد. نتیجه‌گیری: هومانین با اثر محافظت عصبی نتوانست اختلالات حافظه فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین را تعدیل نموده و موجب بهبود حافظه گردد.
واژه‌های کلیدی: هومانین، استرپتوزوتوسین، حافظه فضایی، آلزایمر اسپورادیک
دریافت: 1394/1/18 | پذیرش: 1394/1/18 | انتشار: 1394/1/18

The Effect of Humanin on Spatial Memory Disorder Induced by Intraventricular Injection of Streptozotocin in Rats. armaghanj 2014; 19 (7) :580-591

نگین تاجی کوروش، ظریف‌کار اسدالله، موسوی مریم، قاسمی رسول. تأثیر هومانین بر اختلال ایجاد شده در حافظه فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت‌های نر. ارمغان دانش. 1393; 19 (7) :580-591