[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 53-65 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره اتانولی بخش‌های هوایی گیاه نعناع فلفلی در اکتساب، بیان تحمل و وابستگی به مرفین در موش نر بالغ نژاد NMRI
نسترن خواجه1، اکرم عیدی2، جلال زرین قلم مقدم3
1- گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، eidi@srbiau.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی، مرکز تحقیقات علوم و اعصاب، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3306 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: وابستگی به مرفین تمایل به مصرف دارو است که از اثرات مثبت پاداش مصرف دارو و اثرات منفی سندرم ترک همراه با قطع مصرف دارو نتیجه می‌شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره اتانولی گیاه نعناع فلفلی بر اکتساب، بیان تحمل و وابستگی به مرفین در موش کوچک آزمایشگاهی بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 75 سر موش نژاد NMRI در 15 گروه 5 تایی آزمایشی انجام شد. در گروه‌های تجربی مرفین (5/2، 5، 10، 20 و 40 میلی‌گرم بر کیلوگرم) روزی دو بار به مدت 7 روز و در روز هشتم (50 میلی‌گرم بر کیلوگرم) یک بار به صورت درون صفاقی تزریق شد. هم‌چنین این گروه‌ها عصاره نعناع فلفلی(50، 75، 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم) را به مدت 8 روز به صورت تزریقی دریافت کردند. گروه کنترل حیوانات دست نخورده بودند و دو گروه شاهد فقط مرفین دریافت کردند و نالوکسان (10 میلی‌گرم بر کیلوگرم) 5 ساعت بعد از آخرین دوز مرفین به آنها تزریق شد و نشانه‌های ترک در مدت 30 دقیقه ثبت شد. برای بررسی ایجاد تحمل، بیان تحمل از آزمون صفحه داغ استفاده شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه ارزیابی شدند. یافته‌ها: عصاره نعناع فلفلی (75 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم) تحمل و وابستگی به مرفین را در حیوانات بهبود می‌بخشد و به صورت معنی‌داری نشانه‌های ترک را کاهش داد. نتیجه‌گیری: عصاره نعناع فلفلی وابستگی و تحمل به مرفین را در موش کوچک آزمایشگاهی تخفیف داد. گیاه نعناع فلفلی دارای ترکیب‌هایی است که سندرم ترک مرفین را کاهش می‌دهد. عصاره گیاه احتمالاً در بهبود تحمل به مرفین مؤثر می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: عصاره نعناع فلفلی، مرفین، وابستگی، سندرم ترک، موش
متن کامل [PDF 326 kb]   (957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/16 | پذیرش: 1394/1/16 | انتشار: 1394/1/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khajeh N, Eidi A, Zarringhalam J. The Effect of Ethanol Extract of Aerial Parts of the Mentha piperita in the Acquisition, Tolerance Expression and Dependence to Morphine in Adult Male Mice. Armaghane danesh. 2015; 20 (1) :53-65
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-145-fa.html

خواجه نسترن، عیدی اکرم، قلم مقدم جلال زرین. اثر عصاره اتانولی بخش‌های هوایی گیاه نعناع فلفلی در اکتساب، بیان تحمل و وابستگی به مرفین در موش نر بالغ نژاد NMRI. ارمغان دانش. 1394; 20 (1) :53-65

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-145-fa.html



دوره 20، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162