[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 20، شماره 10 - ( 10-1394 ) ::
جلد 20 شماره 10 صفحات 898-888 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فیتوشیمی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی برگ 5 گونه زیتون ایرانی
بیژن محمدی 1، نوشاء ضیاء جهرمی1 ، هیبت الله صادقی2 ، علی میرزایی3
1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهر کرد ، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایراران
چکیده:   (5736 مشاهده)

زمینه و هدف: عصاره برگ زیتون به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی فنلی به عنوان منبع غنی آنتی‌اکسیدانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه با هدف مقایسه و تعیین میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی برگ پنج گونه زیتون ایرانی انجام گرفته است.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی برگ‌های پنج گونه درخت زیتون کشت شده در پنج منطقه مختلف کشور در فصل بهار جمع‌آوری و پس از خشک شدن، عصاره هیدروالکلی با حلال اتانول 70 درصد به روش ماسراسیون به مدت 24 ساعت در دمای 40ـ37 درجه سانتی‌گراد تهیه شد. مقادیر فنل تام در نمونه‌های عصاره گیاهی به وسیله روش فولین سیکالتو و مقادیر فلاونوئید به وسیله روش زیشن اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی نمونه‌های عصاره به وسیله روش مهار رادیکال  DPPHارزیابی شد و با استاندارد ویتامین ث مقایسه گردید. داده­ها با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد و سطح معنی­داری  (05/0>p) و حدود اطمینان95 درصد در نظر گرفته شد.

یافته ها: میزان فنل و فلاونوئید تام در عصاره هیدروالکلی برگ 5 گونه زیتون با همدیگر متفاوت بود. بیشترین میزان فنل تام مربوط به زیتون گونه دزفولی(میانگین 3± 54/212)  میلی گرم اسید گالیک و بیشترین میزان فلاونوئید تام مربوط به زیتون گونه شیرازی (میانگین 28/3 ± 13/900) میلی گرم روتین بود. قدرت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی برگ پنج گونه زیتون نیز با هم متفاوت بود. زیتون گونه دزفولی (27/71 درصد) دارای بیشترین و زیتون گونه شیرازی (29/37 درصد) دارای کمترین قدرت مهار رادیکال DPPH بوده است. بین میزان فنل تام و قدرت آنتی‌اکسیدانی ، رابطه خطی به دست آمد.

نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر متفاوت بودن میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی برگ پنج گونه زیتون ایرانی و وجود رابطه مستقیم میزان فنل با فعالیت آنتی‌اکسیدانی را نشان داد.

واژه‌های کلیدی: برگ زیتون، فنل تام، فلاونوئید تام، فعالیت آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 2331 kb]   (1645 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1394/7/15 | پذیرش: 1394/9/14 | انتشار: 1394/9/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi B, zia jahromi N, sadeghi H, Mirzaei A. Compare the amount of phenols, flavonoids and antioxidant activity of five varieties of Iranian olive leaf hydroalcholic extract . armaghanj 2016; 20 (10) :888-898
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1083-fa.html

محمدی بیژن، ضیاء جهرمی نوشاء، صادقی هیبت الله، میرزایی علی. ارزیابی فیتوشیمی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی برگ 5 گونه زیتون ایرانی. ارمغان دانش. 1394; 20 (10) :888-898

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1083-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 10 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645