[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 6 - ( 6-1394 ) ::
جلد 20 شماره 6 صفحات 526-537 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین آلودگی میکروبی در شیرینی‌های خامه ای، بستنی سنتی وسالاد الویه مصرفی در شهر یاسوج سال 1393
سید سجاد خرم روز1، محسن ساریخانی2، سید عبدالمجید خسروانی1، مرجان فرهنگ فلاح2، یاسر محمودی موردراز2، اصغر شریفی 3
1- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
3- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، asgharsharifi@yahoo.com
چکیده:   (1633 مشاهده)

زمینه و هدف: شیوع بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده همواره یکی از مشکلات موجود در سراسر جهان بوده است و هر ساله هزینه‌های زیادی صرف بهبود این بیماری‌ها می‌گردد. شیرینی‌های خامه‌ای ، بستنی‌های سنتی و سالاد الویه به علت مواد تشکیل دهنده و شرایط ساخت ونگهداری آنها امکان زیادی برای آلوده شدن به انواع میکرب‌ها را دارا می‌باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین آلودگی میکروبی در شیرینی‌های خامه‌ای، بستنی سنتی وسالادالویه مصرفی در شهر یاسوج بود.

روش بررسی: این تحقیق یک بررسی توصیفی مقطعی است که بصورت تصادفی بر روی 64 نمونه بستنی و  شیرینی خامه‌ای انجام گرفت. نمونه‌ها پس از نمونه‌برداری درCool Box  قرار داده شد و سپس به آزمایشگاه میکروب‌شناسی انتقال یافت و طبق استاندارد ملی ایران، بررسی میزان آلودگی احتمالی میکروبی  نسبت به باکتری‌های اشرشیاکلی، استافیلوکوکس لوئوس و سالمونلا روی این نمونه‌ها انجام گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده در نرم‌افزار آماری SPSS وارد شد و برای توصیف داده ها از شاخص‌های مرکزی و پراکندگی جداول توزیع فراوانی و رسم نمودارها استفاده گردید.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی بستنی‌های سنتی به اشریشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا به ترتیب 87 ،7/6 و0 درصد می‌باشد. هم‌چنین آلودگی شیرینی خامه‌ای به اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا به ترتیب 50، 30 و 0 درصد گزارش شد. در مورد سالاد الویه نیز هیچ کدام از سه باکتری مورد بررسی باکتری ، باکتری جداسازی نشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه میزان آلودگی شیرینی خامه‌ای و بستنی سنتی به باکتری اشریشیاکلی بسیار بالاست، و هم‌چنین میزان آلودگی شیرینی‌های خامه‌ای از نظر استافیلوکوکوس اورئوس نسبتاً بالاست، لذا به کارگیری راه‌های مختلف برای کنترل رشد باکتری‌ها، به خصوص اشرشیا کلای شامل استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی و ارتقاء سطح آگاهی‌های بهداشتی افراد دخیل در تهیه و توزیع این فراورده‌ها ضروری به نظر می‌رسد.

واژه‌های کلیدی: بستنی سنتی، شیرینی خامه ای، سالاد الویه، اشریشیاکلای، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا
متن کامل [PDF 171 kb]   (710 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khoramrooz S, Sarikhani M, Khosravani S, Farhang Falah M, Mahmoudi Y, Sharifi A. Microbial contamination determination of Cream suit,Traditional Ice Cream and Olovia in Yasuj City. Armaghane danesh. 2015; 20 (6) :526-537
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1042-fa.html

خرم روز سید سجاد، ساریخانی محسن، خسروانی سید عبدالمجید، فرهنگ فلاح مرجان، محمودی موردراز یاسر، شریفی اصغر. تعیین آلودگی میکروبی در شیرینی‌های خامه ای، بستنی سنتی وسالاد الویه مصرفی در شهر یاسوج سال 1393. ارمغان دانش. 1394; 20 (6) :526-537

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1042-fa.html



دوره 20، شماره 6 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 816 queries by yektaweb 3604