RT - Journal Article T1 - Effects of ethanolic Chavill extract on growth of lactobacillus and salmonella bacteria, in skimmed milk and imaging gastric-intestine media in vitro JF - yums-armaghan YR - 2015 JO - yums-armaghan VO - 20 IS - 5 UR - http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-48-fa.html SP - 393 EP - 403 K1 - probiotic bacteria K1 - Chavill K1 - Salmonella typhimurium K1 - gastric juice K1 - small intestine juice. AB - زمینه و هدف: برای دست‌یابی به سلامت بهتر، می‌توان از افزودنی‌هایی در رژیم غذایی انسان استفاده نمود که اثر مناسب روی باکتری‌های مفید و اثر تخریبی روی باکتر‌های مضر داشته باشند. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر گیاه چویل بر زنده مانی، افزاینده‌سازی و مرگ باکتری‌های لاکتوباسیلوس و سالمونلا در محیط شیر پس چرخ و محیط شبیه‌سازی شده شیره معده و روده بود. روش بررسی: در این آزمایش تجربی و در دو آزمایش کاملاً تصادفی با سه سطح شیرابه‌ گیاه چویل و چهار باکتری انجام گردید. در آزمایش اول، توانایی شیرابه گیاه چویل در محیط کشت شیر پس‌چرخ برای بررسی ویژگی‌هایی مانند زنده‌مانی، افزاینده‌سازی و مرگ باکتری‌های سودمند و زیان‌بار دستگاه گوارش بررسی شد. در آزمایش دوم با شبیه‌سازی شیره‌ی معده و هم‌چنین شیره‌ی روده، پیامد شیرابه‌ گیاه چویل روی این باکتری‌ها بررسی گردید. تیمارها دربرگیرنده سه سطح 0، 1 و 3 درصد شیرابه‌ چویل برای سه گونه باکتری پروبیوتیکی و یک گونه باکتری زیان‌بار بودند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس و آزمون چند دامنه‌ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: با افزایش غلظت شیرابه‌ چویل تا سطح 1 درصد، شمار باکتری‌های پروبیوتیکی نسبت به تیمار شاهد افزایش و باکتری سالمونلا تیفی ‌موریوم در سنجش با تیمار شاهد، کاهش معنی‌داری داشت (05/0p<). در سطح 3 درصد، شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم را افزایش داده و سبب کاهش شمار باکتری لاکتوباسیلوس کازئی شده، از رشد باکتری سالمونلا تیفی ‌موریوم جلوگیری کرد. در آزمایش دوم شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم افزایش و شمار باکتری‌های لاکتوباسیلوس کازئی و سالمونلا تیفی ‌موریوم کاهش یافت. یافته‌های زنده‌مانی باکتری‌ها روی شیره‌ی روده ساختگی نشان‌می‌دهند که تفاوت معنی‌داری در زنده‌مانی باکتری‌های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سالمونلا تیفی ‌موریوم وجود ندارد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد گیاه چویل به‌خوبی می‌تواند روی باکتری‌های مفید دستگاه گوارش اثرات سودمندی داشته و باعث افزایش شمار آن‌ها گردد، ولی روی باکتری‌های بیماری‌زا، اثرات تخریبی داشته باشد. به ‌نظر می‌رسد که بتوان از این گیاه در رژیم‌های غذایی و هم‌چنین بیماری‌هایی که باعث ناهمگونی فلور طبیعی دستگاه گوارش می‌شوند، استفاده نمود. LA eng UL http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-48-fa.html M3 ER -