AU - Nabavizade, H AU - Amin, R TI - Prevalence of Allergy to Natural Rubber Latex and Potential Cross Reacting Food in Operation Room Staff in Shiraz Hospitals -2006 PT - JOURNAL ARTICLE TA - yums-armaghan JN - yums-armaghan VO - 12 VI - 2 IP - 2 4099 - http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-689-fa.html 4100 - http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-689-fa.pdf SO - yums-armaghan 2 AB  - مقدمه و هدف: واکنش‌های آلرژیک علیه لاتکس مخصوصاً در بین پرسنل بهداشتی و سایر افراد با تماس بالا با لاتکس در ده سال گذشته افزایش یافته است. با توجه به شیوع بالا و ارتباط آن با بیماری‌هایی از جمله آسم شغلی، تعیین شیوع آن در بین پرسنل بهداشتی حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع آلرژی به لاتکس و میوه‌های دارای واکنش متقاطع با لاتکس در پرسنل اتاق‌های عمل بیمارستان‌های شیراز انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی به صورت مقطعی به روش سرشماری 580 نفر از پرسنل اتاق عمل ده بیمارستان خصوصی و دولتی شیراز در سال 1385مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای حاوی اطلاعات شخصی، سابقه حساسیت به لاتکس و غذاهایی که واکنش متقاطع با لاتکس دارند بود. سپس تست پوستی خراش (پریک) برای لاتکس و میوه‌های موز، کیوی و سیب‌زمینی که با لاتکس واکنش متقاطع دارند صورت گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده با نرم‌افزار SPSS و آزمون مجذور کای آنالیز گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که 104 نفر (9/17 درصد) دارای تست پوستی مثبت برای لاتکس بودند. در این مطالعه رابطه معنی‌داری بین تست پوستی مثبت و آتوپی، کهیر و آلرژی غذایی مشاهده شد. این رابطه در مورد کیوی نیز معنی‌دار بود (05/0p CP - IRAN IN - LG - eng PB - yums-armaghan PG - 61 PT - Research YR - 2007