AU - Radmehr, MR AU - Khashei Varnamkhasti, KH AU - Tajbakhsh, E TI - Accuracy of REP-PCR Method in Genotyping of Enterococcus faecium Isolated From Red Meat as a Cause of Foodborne Infections PT - JOURNAL ARTICLE TA - yums-armaghan JN - yums-armaghan VO - 26 VI - 1 IP - 1 4099 - http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2739-fa.html 4100 - http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-2739-fa.pdf SO - yums-armaghan 1 AB  - زمینه و هدف: افزایش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف خطر انتقال میکروارگانیسم­های بیماری­زا منتقله از غذا را به عنوان یک مشکل بهداشت جهانی مطرح کرده است. روش­های تایپینگ ملکولی نظیر Rep-PCR الگو­های DNA برای تمایز و شناسایی سویه­های بیماری­زا را فراهم می­نمایند. هدف از این مطالعه بررسی دقت روش انگشت‌نگاری ملکولی مبتنی بر توالی­های تکرار شونده (Rep-PCR)، در تعیین قرابت بین ایزوله­های مختلف انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت گوساله به عنوان عامل عفونت‌های ناشی از غذا بود. روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1397انجام شد. 80 نمونه گوشت با روش­های بیوشمیایی و ملکولی از نظر وجود انتروکوکوس فاسیوم مورد بررسی قرار گرفتند و الگوی ملکولی قطعات DNA براساس حضور یا غیاب باندها و اندازه آنها در ژل الکتروفورزیس مشخص شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های ضریب همبستگی کوفنتیک تجزیه و تحلیل شدند. یافته­ها: از میان 80 نمونه گوشت گوساله مورد مطالعه، 66 نمونه(5/82 درصد) آلوده به انتروکوک شناسایی شد که تعداد30 نمونه(45/45 درصد) آلوده به انتروکوکوس فاسیوم بود. بر اساس دسته‌بندی ژنتیکی به روش Rep-PCR، 30 ایزوله انتروکوکوس فاسیوم در 18 پروفایل قرار گرفتند. قرار گرفتن ایزوله­ها مورد مطالعه در چند زیر گروه نشانگر قدرت تمایز قابل قبول تکنیک Rep-PCR در ژنوتایپینگ انتروکوکوس فاسیوم می­باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روش Rep-PCR، روشی ساده، سریع و با قدرت تفرق بالایی جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه‌های انتروکوکوس فاسیوم می­باشد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - yums-armaghan PG - 104 PT - Research YR - 2021