@ARTICLE{Naghmachi, author = {Sharifi, A and Naghmachi, M and Jahedi, S and Khosravani, SAM and }, title = {A Study on Antimicrobial Effects of Plantago Psyllium }, volume = {16}, number = {2}, abstract ={مقدمه و هدف: با توجه به مقاومت میکروارگانیسم‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدید برای جایگزینی آنتی‌بیوتیک‌ها هستند، که در این میان گیاهان دارویی نقش مهمی‌را بازی می‌کنند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه اسفرزه روی تعدادی از میکروارگانیسم‌ها بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، بعد از جمع‌آوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه اسفرزه، اثر آن بر روی10 میکروارگانیسم مختلف بررسی شد. هم‌چنین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتری‌ها اندازه‌گیری شد و سپس قطر هاله عدم رشد این عصاره با آ نتی‌بیوتیک‌های استاندارد مقایسه شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که همه میکروارگانیسم‌های مورد بررسی به غلظت 10 و20 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره گیاه اسفرزه مقاوم هستند. در غلظت40 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلی‌متر را نشان دادند و در غلظت 80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلی‌متر و استاف اپیدرمیدیس 18 میلی‌متر بود. قابل قبول‌ترین غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی عصاره به ترتیب40 و80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر گزارش شد که مربوط به استاف اورئوس و استاف اپیدرمیس بود. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه اسفرزه در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های استاندارد اثر ضد میکروبی برروی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوس اپیدمیدیس دارد. }, URL = {http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-405-fa.html}, eprint = {http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-405-fa.pdf}, journal = {Armaghane Danesh}, doi = {}, year = {2011} }