[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای الگوی عملیاتی

حسین زارعی، رحیم استوار، حسن سلطانی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: اقتصاد مقاومتی، برای اولین بار به وسیله رهبرمعظم جمهوری اسلامی ایران مطرح و شامل ۲۴ بند می‌باشد. با توجه به سیاست‌های کلی کشور و قوانین بالا دستی به نظر می‌رسد استفاده از الگوی اقتصاد مقاومتی دارای اثرات مفیدی در بخش سلامت باشد. این پژوهش با توجه به رهنمودهای رهبری در خصوص انجام بررسی‌ها پیرامون اقتصاد مقاومتی، مشکلات اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه که اقتصاد بیمارستان‌ها را با چالش مواجه کرده است و با هدف طراحی الگوی عملیاتی جهت پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.
 
روش‌بررسی: این مطالعه یک پژوهش ترکیبی است که در سال ۱۳۹۸در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با توجه به اهداف به صورت چند مرحله‌ای انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل ۲۰ نفراز اساتید، مسئولین، مدیران و کارشناسان آگاه به مسایل اقتصادی بیمارستان‌ها می‌باشند، روش‌ نمونه‌گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی بود. مرحله اول با تحلیل وضعیت موجود و مصاحبه، مرحله دوم با کمک خروجی مصاحبه‌ها، تکنیک دلفی و پرسشنامه  صورت گرفت. داده‌ها با استفاده ازتکنیک و آزمون‌های آماری  تحلیل سلسله مراتبی فازی، تحلیل عاملی تأییدی و تی‌تست تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: بر اساس تحلیل محتوایی مصاحبه‌ها، بررسی شرایط موجود ۳۴ مؤلفه در ۶ حوزه تأمین منابع مالی، ساختار مدیریتی، مدیریت هزینه، منابع انسانی، زنجیره تأمین و علمی پژوهشی شناسایی شد. پس از انجام سه راند دلفی، ۲۵ مؤلفه با امتیاز بالای ۷/۰ تأیید و سپس با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی معیارها مورد پذیرش قرارگرفتند. در نهایت در مدل معادلات ساختاری بارعاملی تمامی معیارها بزرگتر از ۳/۰ و هم‌چنین آماره تی مرتبط آنها بالاتراز ۹۶/۱ به دست آمد و مدل پیشنهادی مورد تأیید قرار گرفت.
 
نتیجه‌گیری: برای ایجاد یک  مدل اقتصاد مقاومتی در بیمارستان‌ها به ترتیب مؤلفه‌های ساختار مدیریتی، منابع انسانی، مدیریت هزینه‌ها، تأمین منابع مالی، زنجیره تأمین و علمی پژوهشی دارای اولویت می‌باشند. مؤلفه‌های شناسایی شده در این پژوهش می‌تواند راهنمایی برای سیاست گزاران و مدیران برای غلبه بر مشکلات اقتصادی بیمارستان‌ها باشد.
 


صفحه 1 از 1     

ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4704