[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای شرفیان

رضا عباسی، سیده حمیده اسدی، کامبیز کشاورز، محمد ذوالعدل، سارا کازرونی، ثمین شرفیان، زینب محمدحسینی،
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده : زمینه و هدف: خس‌خس بعد از برونشیولیت به عنوان فاکتور خطر برای آسم شناخته شده است. تاکنون درمان قطعی و واکسن مؤثر برای عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی شناسایی نشده است. هدف از این مطالعه تأثیر تجویز سولفات روی بر خس‌خس پایدار پس از برونشیولیت در شیرخواران یک تا بیست و چهار ماهه بود. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۹۰ کودک ۱ ماه تا ۲۴ ماهه که دچار اولین حمله خس‌خس با تشخیص بالینی برونشیولیت در بیمارستان امام سجاد یاسوج بستری شده بودند، انجام شد. ۴۵ کودک در گروه آزمودنی و ۴۵ کودک در گروه کنترل قرار گرفتند. به گروه آزمودنی علاوه بر درمانهای معمول برونشیولیت، ۲۰ میلی‌گرم روی المنتال به مدت ۷ روز تجویز شد. اطلاعات بیمار از جمله فاکتورهای خطر خس‌خس پایدار و وجود خس‌خس ۴۸ ساعت و دو هفته بعد از درمان مقایسه شد. داده‌ها با آزمون‌های کای دو و تی تست تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در زمان بستری خس‌خس در تمام ۹۰ کودک با تشخیص برونشیولیت وجود داشت. بعد از ۴۸ ساعت در ۶۷نفر(۴/۷۴درصد)هم‌چنان خس‌خس داشتند وبعد از دو هفته در ۵۴ نفر(۶۰ درصد) خس‌خس ادامه داشت. نتیجه‌گیری: سولفات روی در بهبود خس‌خس بعد از برونشیولیت اثری ندارد.


سارا کازرونی، کامبیز کشاورز، رضا عباسی، محمد ذوالعدل، حمیده اسدی، ثمین شرفیان، محمد فرارویی، زینب محمدحسینی، ارژنگ رضاخانی،
دوره ۱۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تشخیص زودرس تاخیرروند تکاملی در کودکان پر خطرمساله ای مهم است. کودکان با یک یا چند عامل خطردر قبل یا حوالی زایمان در معرض خطر تأخیر تکامل بیشتری می‌باشند ویکی از عوامل خطر در این مورد بستری در بخش مراقبتهای ویژه در اوایل تولد است. هدف از این مطالعه بررسی تعیین وضعیت تکامل کودکان با تولد نارس وبا سابقه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بود. ‌‌ روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، تکامل ۸۰ کودک نارس با سابقه بستری در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در گروه سنی ۴ ، ۶ و۱۲ ماهگی با استفاده از پرسش‌نامه ASQ مورد بررسی قرار گرفتند. در کنار پرسش‌نامه در فرم تکمیلی دیگری اطلاعات ضروری مطالعه ثبت شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کای دو وشاخصهای میانگین، انحراف معیار و درصد فراوانی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: از۸۰ مورد بستری ۴۳ نفر نوزاد پسر، با میانگین وزنی۵۰/۴۴۵±۳۸/۱۷۳۴ گرم بوده است. در حیطه برقراری ارتباط ۱۰درصد، در حیطه حرکات درشت ۳۰ درصد، حرکات ظریف۵/۲۷ درصد، حیطه حل مساله ۸/۲۳ و در حیطه شخصی‌ـ‌ اجتماعی ۸/۲۳ درصد غیر طبیعی بودند. بین حیطه‌های مختلف تکامل، وزن زمان تولد، سن حاملگی و نمره آپگار ارتباط معنی‌داری پیدا نشد. در حیطه حرکات ظریف بین شیرخواران متولد شده از طریق زایمان طبیعی با شیرخواران متولد شده از طریق سزارین تفاوت معنی‌دار آماری مشاهده شد (۰۵/۰>p). ‌‌‌ نتیجه‌گیری: با وجود تکامل طبیعی در اکثر کودکان با سابقه تولد نارس وبستری در بخش ویژه، تعداد قابل توجهی دارای اختلال تکامل بوده و نیاز به بررسی زودرس برای جلوگیری از عوارض در آینده دارند.
ثمین شرفیان، کامبیز کشاورز، رضا عباسی، محمد ذوالعدل، سیده حمیده اسدی، عماد بیدر نامنی، سارا کازرونی، زینب محمد حسینی، ارژنگ رضاخانی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: برونشیولیت ویروسی یکی از شایع‌ترین علل عفونت دستگاه تنفس تحتانی و عامل بستری ۱ تا ۳ درصد کودکان زیر یک سال می‌باشد. خس‌خس پایدار بعد از برونشیولیت به عنوان یک فاکتور خطر برای آسم کودکی بوده و کنترل آن می‌تواند موجب کاهش بروز آسم آینده شود. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ویتامین Aبر خس‌خس پایدار بعد از برونشیولیت بود. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت دو سویه کور بود و بر روی ۸۴ شیر خوار یک تا دوازده ماهه بستری شده در بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج از مهر ماه ۹۱ لغایت مهرماه ۹۲ انجام شد. بیماران پس از تشخیص برونشیولیت ویروسی به کمک شرح حال و معاینه به صورت اتفاقی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. گروه اول (شاهد) درمان‌های معمول برونشیولیت شامل بخور سرد و مرطوب اکسیژن را به همراه برونکو دیلاتور و گروه دوم (مورد) یک دوز عضلانی ویتامین A به میزان ۵۰۰۰ واحد بر کیلوگرم علاوه بر درمان فوق دریافت کردند. دو گروه قبل از درمان ، یک و دو هفته پس از درمان، از نظر شدت و میزان خس‌خس به وسیله متخصص تحت معاینه قرار گرفتند. داده‌ها به وسیله تست‌های آماری مجذور کای و تی تست تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: شدت و کیفیت خس خس در هر دو گروه قبل از مداخله مشابه بود(۸۵/۰=p) در حالی که بعد از ۲ هفته کاهش معنی‌دار ی در شدت و میزان خس‌خس در گروه دریافت کننده ویتامین A در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد(۰۵/۰>p). بحث: تجویز عضلانی یک دوز ویتامین A در بیماران بستری شده به علت برونشیولیت ویروسی موجب کاهش معنی‌دار خس‌خس پایدار بعد از برونشیولیت می‌شود.

صفحه 1 از 1     

ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4700