تاثیر8 هفته تمرین ایروبیک و مصرف مکمل چای سبز برپروتئین شوک حرارتی (HSP72) زنان چاق دیابتی نوع 2
|
مریم ایزدی قهفرخی1، محمد فرامرزی2، مهدی مقرنسی3 |
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران ، izadimaryam12@gmail.com 2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهر کرد، شهرکرد ایران 3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران |
|
چکیده: (5451 مشاهده) |
زمینه و هدف: استفاده از تمرینهای ورزشی به همراه مکملهای گیاهی یکی از شیوههای پیشنهادی برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن مانند دیابت میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر 8 هفته تمرینهای هوازی موزون و مصرف مکمل چای سبز بر HSP72 و BMI زنان چاق دیابتی نوع 2 بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه نجربی تعداد 35 زن چاق دیابتی بیشتر یا مساوی 30 با دامنه سنی60ـ45 سال انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه چای سبز(9 نفر)، تمرین ایروبیک با چای سبز(9نفر)، تمرین ایروبیک(9 نفر) و کنترل(8 نفر) تقسیم شدند.آزمودنیهای گروههای مکمل به مدت 8 هفته روزانه 1500 میلی گرم کپسول عصاره چای سبز دریافت نمودند. همچنین برای گروه کنترل، کپسولهای حاوی آرد بوداده گندم تهیه شد. تمرینها نیز 8 هفته و 3جلسه در هفته هر جلسه50 دقیقه، با شدت 75ـ60 درصد ضربان قلب بیشینه دنبال گردید. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری آنالیز واریانس یکطرفه، تعقیبی توکی و تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج این تحقیق نشان داد، وزن(0001/0=p)، شاخص توده بدنی(BMI)(0001/0=p) و گلوکز(*064/0=p) با کاهش معنیدار(درگروههای چای سبز، تمرین +چای سبز و تمرین) همراه بوده است. همچنین، مقدار HSP72 درگروههای تجربی(چای سبز، تمرین+ چای سبز، تمرین)افزایش معنیداری داشت(0001/0=p). در حالی که در گروه کنترل این تفاوت معنیدار نبود. نتایج به دست آمده تأثیر معنیدار مصرف عصاره چای سبز در کنترل وزن،BMI و سطحHSP72 ، (05/0>p) را نشان داد.
نتیجهگیری: به نظر میرسد مصرف مکمل چای سبز به همراه تمرین ایروبیک، از طریق کاهش وزن و BMI در کنترل چاقی و افزایش HSP72 بیماران دیابتی نوع 2 مؤثر باشد.
|
|
واژههای کلیدی: پروتئین شوک حرارتی، تمرین ایروبیک، چای سبز، زنان چاق دیابتی. |
|
متن کامل [PDF 191 kb]
(1982 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش دریافت: 1394/5/5 | پذیرش: 1394/12/1 | انتشار: 1394/12/2
|
|
|
|