[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 20، شماره 12 - ( 12-1394 ) ::
جلد 20 شماره 12 صفحات 1106-1096 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر8 هفته تمرین ایروبیک و مصرف مکمل چای سبز برپروتئین شوک حرارتی (HSP72) زنان چاق دیابتی نوع 2
مریم ایزدی قهفرخی 1، محمد فرامرزی2 ، مهدی مقرنسی3
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران ، izadimaryam12@gmail.com
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهر کرد، شهرکرد ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (6215 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از تمرین‌های ورزشی به همراه مکمل‌های گیاهی یکی از شیوه‌های پیشنهادی برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن مانند دیابت می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر 8  هفته تمرین‌های هوازی موزون و مصرف مکمل چای سبز بر HSP72 و BMI زنان چاق دیابتی نوع 2 بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه نجربی تعداد 35 زن چاق دیابتی بیشتر یا مساوی 30  با دامنه سنی60ـ45 سال انتخاب و به طور تصادفی به چهار گروه چای سبز(9 نفر)، تمرین ایروبیک با چای سبز(9نفر)، تمرین ایروبیک(9 نفر) و کنترل(8 نفر) تقسیم شدند.آزمودنی‌های گروه‌های مکمل به مدت 8 هفته روزانه 1500 میلی گرم کپسول عصاره چای سبز دریافت نمودند. هم‌چنین برای گروه کنترل، کپسول‌های حاوی آرد بوداده گندم تهیه شد. تمرین‌ها نیز 8 هفته و 3جلسه در هفته هر جلسه50 دقیقه، با شدت 75ـ60 درصد ضربان  قلب بیشینه دنبال گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه، تعقیبی توکی و تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد، وزن(0001/0=p)، شاخص توده بدنی(BMI)(0001/0=p) و گلوکز(*064/0=p) با کاهش معنی‌دار(درگروههای چای سبز، تمرین +چای سبز و تمرین) همراه بوده است. هم‌چنین، مقدار HSP72 درگروه‌های تجربی(چای سبز، تمرین+ چای سبز، تمرین)افزایش معنی‌داری داشت(0001/0=p). در حالی که در گروه کنترل این تفاوت معنی‌دار نبود. نتایج به دست آمده تأثیر معنی‌دار مصرف عصاره چای سبز در کنترل وزن،BMI و سطحHSP72  ، (05/0>p) را نشان داد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مصرف مکمل چای سبز به همراه  تمرین ایروبیک، از طریق کاهش وزن و BMI در کنترل چاقی و افزایش HSP72 بیماران دیابتی نوع 2 مؤثر باشد.

واژه‌های کلیدی: پروتئین شوک حرارتی، تمرین ایروبیک، چای سبز، زنان چاق دیابتی.
متن کامل [PDF 191 kb]   (2180 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1394/5/5 | پذیرش: 1394/12/1 | انتشار: 1394/12/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi Ghahfarokhi M, Faramarzi M, , Mogharnasi M. The Effect of an Eight-week Aerobic Exercise Program with Green Tea Supplementation on Heat Shock Protein (HSP72) and BMI of Obese Women with Type 2 Diabetes. armaghanj 2016; 20 (12) :1096-1106
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-982-fa.html

ایزدی قهفرخی مریم، فرامرزی محمد، مقرنسی مهدی. تاثیر8 هفته تمرین ایروبیک و مصرف مکمل چای سبز برپروتئین شوک حرارتی (HSP72) زنان چاق دیابتی نوع 2. ارمغان دانش. 1394; 20 (12) :1096-1106

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-982-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 12 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645