تأثیرعصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عــامـل اصلـی پـوسیـدگـی دنـدان
|
دکتر اشرف سیدی 1، شهربانو عسگریان ، حکیمه خلیفه برازجانی ، جمشید کهنطب |
1- ، drsayyedi@yahoo.com |
|
چکیده: (4434 مشاهده) |
چکیده:
مقدمه و هدف: احتمالاً پوسیدگی دندان شایعترین عفونت باکتریایی در انسان است که اصلیترین عامل شروع کننده آن استرپتوکوک میوتانس میباشد. تحقیقات نشان داده است که بعضی از مواد غذایی میتوانند با جلوگیری از رشد استرپتوکوک میوتانس مانع از ایجاد از پوسیدگی دندان گردند. هدف از انجام این تحقیق تعیین تأثیر عصاره خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه یک تحقیق تجربی است که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با همکاری بخش میکروبیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1384 انجام شد. در این مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوکوک میوتانس در محیط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. جهت انجام این پژوهش پس از کشت استرپتوکوک میوتانس، محیطهای کشت حاوی خرما با استفاده از میوه ، شیره و عصاره خرما با غلظتهای مختلف تهیه گردید و میکروارگانیسم استرپتوکوک میوتانس در این محیطها کشت داده شد.
یافتهها: پس از 24 ساعت استرپتوکوک میوتانس در محیطهای با غلظت کم خرما رشد اندکی داشت، ولی با افزایش غلظت خرما میکروارگانیسمها قادر به رشد در محیط کشت نبودند.
نتیجهگیری: با توجه به نقش بازدارندگی خرما از رشد استرپتوکوک میوتانس میتوان خرما را به عنوان یک ماده غذایی پیشگیری کننده از ایجاد پوسیدگی معرفی نمود.
واژههای کلیدی: پوسیدگی دندان، عصاره خرما، استرپتوکوک میوتانس |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: پوسیدگی دندان، عصاره خرما، استرپتوکوک میوتانس |
|
متن کامل [PDF 143 kb]
(1466 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/3/12 | پذیرش: 1394/3/12 | انتشار: 1394/3/12
|
|
|
|