[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 15، شماره 1 - ( 1-1389 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 0-11 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت بیوشیمیایی و ضد میکروبی روغن‌های اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی
زهرا ایزدی ، گودرز احمدوند 1، محمود اثنی‌عشری ، خسرو پیری ، پوراندخت داودی
1- ، g.ahmadvand@Basu.ac.ir
چکیده:   (5420 مشاهده)
مقدمه و هدف: اگر چه از آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان درمان مرسوم در بیماری‌ها استفاده می‌شود، اما این درمان‌ها با مشکلات زیادی از جمله؛ عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها همراه می‌باشد. گیاهان مریم گلی و نعناع فلفلی از جمله گیاهانی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق ایران یافت می‌شوند. با توجه به دارا بودن اثرات ضد میکروبی این گیاهان، در این مطالعه فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌زدایی اسانس‌های این گیاهان مورد سنجش قرار گرفته و تأثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام گرفت. اسانس گیاهان مریم گلی و نعناع فلفلی با روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب‌های آنها با دستگاه‌های گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی‌شناسایی شدند. میکروارگانیسم‌های مورد پژوهش اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا انتریتیدیس و لیستریا مونوسیتوژنز بودند. فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی و رادیکال‌زدایی اسانس‌ها مورد سنجش قرار گرفته و تأثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری تی و دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در اسانس‌های مریم گلی و نعناع فلفلی به ترتیب 28 و 37 ترکیب شناسایی شدند. میکروارگانیسم‌های لیستریا مونوسیتوژنز، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس ارئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب نسبت به اسانس‌ها حساسیت نشان دادند. تأثیر ضد میکروبی برگ نعناع فلفلی قوی‌تر از مریم گلی بود. همچنین اندازه قطر هاله عدم رشد ارتباط چندانی با سینتیک میکرب‌کشی آن نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش بیانگر تأثیر مناسب اسانس‌های مریم گلی و نعناع فلفلی بر 4 میکروارگانیسم می‌باشد و می‌توان به ساخت داروی مناسب برای از بین بردن این میکروارگانیسم‌ها با منشأ گیاهی و با عوارض بسیار کمتر دارویی امیدوار بود.
واژه‌های کلیدی: مریم گلی، نعناع فلفلی، روغن‌های اسانسی، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 678 kb]   (2457 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/27 | پذیرش: 1394/2/27 | انتشار: 1394/2/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadi Z, Ahmadvand G, Esna-Ashari M, Piri K, Davoodi P. Biochemical and Antimicrobial Activities of Salvia Officinalis L. and Mentha Piperita L. Essential oils. armaghanj 2010; 15 (1) :11-0
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-539-fa.html

ایزدی زهرا، احمدوند گودرز، اثنی‌عشری محمود، پیری خسرو، داودی پوراندخت. فعالیت بیوشیمیایی و ضد میکروبی روغن‌های اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی . ارمغان دانش. 1389; 15 (1) :11-0

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-539-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 1-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645