[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( 9-1387 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 56-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت لاکتوباسیل‌های موجود در محصولات لبنی محلی استان فارس در جذب و حذف کلسترول
امیر امامی 1، دکتر رأفت نوعی‌اقدم ، زهرا هاشمی‌زاده
1- ، emami.microbia@gmail.com
چکیده:   (4161 مشاهده)
چکیده : مقدمه و هدف: کلسترول یک ترکیب مهم در اکثر واکنش‌های بیولوژیکی بدن می‌باشد که مازاد آن با الگوهای اتصال مختلف به ترکیبات لیپوپروتئینی به عنوان یک ترکیب مضر در راستای ایجاد بیماری‌های قلبی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی قدرت لاکتوباسیل‌های موجود در محصولات لبنی و بررسی نحوه عملکرد آنها در جذب و حذف کلسترول تحت شرایط حضور نمک‌های مختلف صفراوی در محیط کشت آزمایشگاهی انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی یک بررسی تصادفی بر روی گونه‌های لاکتوباسیل موجود در محصولات لبنی است که در سال 1387 بر روی 150 نمونه از محصولات لبنی دو شهرستان فسا و جهرم در استان فارس و در دانشکده پزشکی شیراز انجام شد. سویه‌ها با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی مورد شناسایی در حد گونه قرار گرفته و سپس قدرت رشد آنها تحت شرایط حضور کلسترول و نمک‌های صفراوی و نحوه عملکرد آنها در کاهش میزان کلسترول با روش رنگ سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید. یافته‌ها: بررسی محیط‌های کشت نشان داد که همه سویه‌های به دست آمده علاوه بر رشد بالا تحت شرایط آزمایش، قدرت کاهش کلسترول را نیز به میزان قابل توجهی (69/34 ـ 82/7 میکروگرم بر میلی‌لیتر) داشته‌اند. مقایسه میزان کاهش کلسترول در محیط کشت سویه‌های مختلف نشان داد لاکتوباسیلوس کازئی از قدرت حذف کلسترول بیشتری برخوردار بوده و پس از بررسی احتمال اتصال کلسترول به سلول‌های باکتریایی نیز مشخص شد که باکتری توانسته است میزان بالایی از کلسترول حذف شده از محیط را به ترکیبات دیگر تبدیل کند. نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که حذف کلسترول ارتباط مستقیمی‌ با رشد باکتری ها دارد، چرا که در محیط کشت لاکتوباسیلوس کازئی که از رشد بیشتری برخوردار بود، کاهش میزان کلسترول نیز بیشتر مشهود می‌باشد. از آنجایی که باکتری‌های لاکتوباسیل قادر به حذف کلسترول با روش‌های مختلف می‌باشند نتایج این تحقیق تا حدی می‌تواند مبین تأثیر به سزای فرآورده‌های لبنی به ویژه ماست در جهت حذف ترکیبات مضری مثل کلسترول به روش غیرشیمیایی باشد که با بررسی‌های بیشتر در شرایط طبیعی فیزیولوژیکی می‌توان این نتایج را به انسان نیز تعمیم داد. واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس، کلسترول، پروبیوتیک، مواد لبنی
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس، کلسترول، پروبیوتیک، مواد لبنی
متن کامل [PDF 168 kb]   (1134 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/19 | پذیرش: 1394/2/19 | انتشار: 1394/2/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emami A, Noeiaghdam R, Hashemi zadeh Z. Cholesterol Assimilation with Isolated lactobacilli Strains of Fars’ Local Dairy Products . armaghanj 2008; 13 (3) :45-56
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-521-fa.html

امامی امیر، نوعی‌اقدم دکتر رأفت، هاشمی‌زاده زهرا. بررسی فعالیت لاکتوباسیل‌های موجود در محصولات لبنی محلی استان فارس در جذب و حذف کلسترول . ارمغان دانش. 1387; 13 (3) :45-56

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-521-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( 9-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660