اثر شیر سویا بر ضخامت هیپوکامپ و قشر مخ در موش های صحرایی نوزاد بدون تخمدان
|
بهرخ مرزبان عباس آبادی 1، مینا تجلی ، سیفاله دهقانی ناژوانی |
1- ، behrokh_ma@yahoo.com |
|
چکیده: (4190 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: سویا محتوی مقدار زیادی ایزوفلاوین میباشد. آنها دارای شباهتهای ساختاری با استروژن پستانداران هستند. هدف این مطالعه بررسی اثر شیر سویا بر ضخامت هیپوکامپ و قشر مخ به دنبال برداشت تخمدان در موشهای صحرایی نوزاد بود.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 30 سر موش صحرایی ماده یک روزه صورت گرفت. در هفت روزگی به طور تصادفی 20 سر موش تحت عمل جراحی برداشت تخمدان قرار گرفتند و 5 سر موش نیز به عنوان گروه شاهد جراحی شدند. 5 موش باقیمانده به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. سپس درمان سه گروه از موشهای بدون تخمدان در 14 روزگی با شیر سویا به میزان 75/0 ، 5/1 و 3 میلی گرم بر کیلو گرم، دو بار در روز انجام گرفت. در روز 60 نمونه ها تهیه شده و پس از پروسه بافتی و رنگآمیزی، در زیر میکروسکوپ نوری اندازهگیری ضخامت قشر مخ و لایه های نواحی مختلف هیپوکامپ انجام گرفت. دادهها با آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: کم شدن استروژن ناشی از برداشت تخمدان در موش صحرایی نوزاد موجب کاهش ضخامت قشر مخ و نواحی مختلف هیپوکامپ گردید. از طرفی مصرف شیر سویا به میزان بالا باعث افزایش غلظت سرمیاسترادیول 17- β در خون شده که متعاقباً سبب افزایش ضخامت در قشر مخ و لایه های نواحی مختلف هیپوکامپ شد.
نتیجهگیری: شیر سویا میتواند جبران کننده تغییرات ناشی از برداشت تخمدان بر ضخامت قشر مخ و هیپوکامپ باشد.
واژههای کلیدی: شیرسویا، هیپوکامپ، قشرمخ |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: شیرسویا، هیپوکامپ، قشرمخ |
|
متن کامل [PDF 426 kb]
(1181 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/2/16 | انتشار: 1394/2/16
|
|
|
|