ارزیابی مصرف میان وعده در دانش آموزان دبیرستانهای منطقه 8 تهران در سال 1389
|
فرهاد جعفری 1، ملیحه امین زاده ، فاطمه گیتی نورد3 |
1- ، jafarifarhaddr@yahoo.com |
|
چکیده: (3756 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از میان وعده در طی روز باعث توزیع انرژی و بهبود وضعیت سلامت دانش آموزان میشود. هدف این مطالعه ارزیابی مصرف میان وعده در دانش آموزان دبیرستانهای منطقه 8 تهران بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی ـ تحلیلی بر روی 300 دانش آموز دبیرستانهای منطقه 8 تهران در سال 1389 انجام شد. نمونهگیری به صورت تصادفی خوشهای بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامهای محقق ساخته بود. دادهها با آزمونهای آماری توصیفی و آزمونهای اسپیرمن، پیرسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین سنی افراد 9/0±2/16 سال بود. 6/64 درصد از دانش آموزان هر روز میان وعده میخوردند و 1/10 درصد هیچ گونه میان وعدهای مصرف نمیکردند. بیشترین تعداد افراد(8/14 درصد) ذکر کردند که ساندویج تهیه شده از بوفه را به عنوان میان وعده مصرف میکردند. چای(4/12 درصد)، میوه(12 درصد)، نان و پنیر(10 درصد) و ساندویج خانگی(9/7 درصد) در مراتب بعدی بودند. از میان مواد غذایی مصرفی به عنوان نیم چاشت، مصرف ساندویچ بوفه با معدل ترم گذشته رابطه معکوس داشت. همچنین با افزایش تحصیلات پدر مصرف پفک و کیک در فرزندان افزایش مییافت.
نتیجهگیری: علیرغم این که مصرف میان وعده در ساعات حضور در مدرسه از نظر کمیت در سطح خوبی قرار دارد، اما از نظر کیفیت و استفاده از مواد غذایی مفید همچنان نیاز به توجه بیشتر دارد.
واژههای کلیدی: میان وعده، دبیرستان، معدل، دانش آموز |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: میان وعده، دبیرستان، معدل، دانش آموز |
|
متن کامل [PDF 419 kb]
(1971 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/15 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15
|
|
|
|