:: دوره 18، شماره 8 - ( 2-1392 ) ::
جلد 18 شماره 8 صفحات 671-661 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی مصرف میان وعده در دانش آموزان دبیرستان‌های منطقه 8 تهران در سال 1389
فرهاد جعفری 1، ملیحه امین زاده ، فاطمه گیتی نورد3
1- ، jafarifarhaddr@yahoo.com
چکیده:   (3756 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: استفاده از میان وعده در طی روز باعث توزیع انرژی و بهبود وضعیت سلامت دانش آموزان می‌شود. هدف این مطالعه ارزیابی مصرف میان وعده در دانش آموزان دبیرستان‌های منطقه 8 تهران بود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی ـ تحلیلی بر روی 300 دانش آموز دبیرستان‌های منطقه 8 تهران در سال 1389 انجام شد. نمونه‌گیری به صورت تصادفی خوشه‌ای بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ای محقق ساخته بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری توصیفی و آزمون‌های اسپیرمن، پیرسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین سنی افراد 9/0±2/16 سال بود. 6/64 درصد از دانش آموزان هر روز میان وعده می‌خوردند و 1/10 درصد هیچ گونه میان وعده‌ای مصرف نمی‌کردند. بیشترین تعداد افراد(8/14 درصد) ذکر کردند که ساندویج تهیه شده از بوفه را به عنوان میان وعده مصرف می‌کردند. چای(4/12 درصد)، میوه(12 درصد)، نان و پنیر(10 درصد) و ساندویج خانگی(9/7 درصد) در مراتب بعدی بودند. از میان مواد غذایی مصرفی به عنوان نیم چاشت، مصرف ساندویچ بوفه با معدل ترم گذشته رابطه معکوس داشت. هم‌چنین با افزایش تحصیلات پدر مصرف پفک و کیک در فرزندان افزایش می‌یافت. نتیجه‌گیری: علی‌رغم این که مصرف میان وعده در ساعات حضور در مدرسه از نظر کمیت در سطح خوبی قرار دارد، اما از نظر کیفیت و استفاده از مواد غذایی مفید هم‌چنان نیاز به توجه بیشتر دارد. واژه‌های کلیدی: میان وعده، دبیرستان، معدل، دانش آموز
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی: میان وعده، دبیرستان، معدل، دانش آموز
متن کامل [PDF 419 kb]   (1971 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/15 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 8 - ( 2-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها