:: دوره 17، شماره 5 - ( 9-1391 ) ::
جلد 17 شماره 5 صفحات 422-416 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد قارچی عصاره های مریم نخودی و زنجبیل بر روی جدایه‌های بالینی کاندیدا
ناهید شعاعی 1، پریسا محمدی ، شهلا رودبار محمدی
1- ، nahid_shoaie@yahoo.com
چکیده:   (4639 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: گونه‌های کاندیدا پاتوژن‌های فرصت طلبی هستند که می‌توان آنها را عامل طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها دانست. هدف این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی عصاره‌های مریم نخودی و زنجبیل بر روی جدایه‌های بالینی کاندیدا بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی بر روی 55 نمونه کاتتر ادراری از بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان 501 ارتش، مخمرهای کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا کروزی با استفاده از روش‌های کلاسیک و ملکولی جدا و شناسایی شدند. پس از استخراج و اندازه‌گیری غلظت عصاره‌های گیاهی مریم نخودی و زنجبیل حداقل غلظت مهار کنندگی این عصاره‌ها مطابق پروتکل و از طریق روش میکرودایلوشن به دست آمد و حداقل غلظت کشندگی نیز تعیین شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: عصاره مریم نخودی و زنجبیل دارای اثر مهارکنندگی رشد بر گونه های بالینی کاندیدا آلبیکنس بودند ولی هیچ‌گونه اثری بر روی گونه‌های کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا کروزی نداشتند. میزان حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره‌های مریم نخودی و زنجبیل بر سویه کاندیدا آلبیکنس به ترتیب برابر 1000 و 25/62 میکروگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد که تفاوت معنی‌‌داری را نشان داد(002/0=p). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره گیاه زنجبیل در مقایسه با مریم نخودی دارای اثر ضد قارچی بیشتری علیه کاندیدا آلبیکنس است. واژه‌های کلیدی : کاندیدا، مریم نخودی، زنجبیل
واژه‌های کلیدی: واژه‌های کلیدی : کاندیدا، مریم نخودی، زنجبیل
متن کامل [PDF 688 kb]   (1688 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/9 | پذیرش: 1394/2/9 | انتشار: 1394/2/9


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 5 - ( 9-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها