[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 19، شماره 10 - ( 10-1393 ) ::
جلد 19 شماره 10 صفحات 827-817 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی
طیبه ظهرابی1، ‌‌مرضیه ظهرابی2، زمزم پاک نهاد3، کرامت اله زندی قشقایی4، عبدالکریم نگین تاجی نگین تاجی5
1- گروه بهبود تغذیه، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج‌، یاسوج، ایران
2- ‌گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران،
3- گروه تغذیه بالینی‌، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- گروه اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
5- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی گروه عوامل مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (12184 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: فقر آهن یکی از بزرگترین مشکلات سلامت همگانی است که با تأثیرات عمیق بر جسم و ذهن، موجب اختلال در برخی از توانایی‌های انسان می‌شود. افزایش نیاز، دریافت ناکافی و کاهش قابلیت جذب از عوامل اصلی ایجاد کم خونی در بین دختران نوجوان است. هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی بود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 60 دختر پایه اول و سوم دبیرستان‌های شهر یاسوج انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی وضعیت آهن قبل و بعد از دریافت مکمل فرفولیک به مدت 16 هفته‌، اندازه‌گیری شد. الگوی مصرف غذا و دریافت آهن از طریق پرسشنامه بسامد غذایی تعیین گردید و داده‌ها با آزمون آماری مجذورکای، تی تست و نرم افزار N4 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: شیوع کم خونی، فقر آهن و کم خونی فقر آهن در پایه اول به ترتیب 7/9 درصد، 3/32 درصد و9/9 درصد و در پایه سوم به ترتیب 4/19درصد، 9/41 درصد و 2/3 درصد به دست آمد. این شاخص ها بعد از دریافت مکمل فرفولیک در پایه اول به ترتیب 7/9 درصد، 1/16درصد و3/3 درصد و در پایه سوم 7/9 درصد، 6/22درصد و صفردرصد کاهش یافت. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد مصرف هفتگی قرص فرفولیک به مدت 16 هفته در سال و اصلاح عادات غذایی می‌تواند باعث بهبود شاخص‌هایخونیوضعیت آهن دردختران دبیرستانیشود. واژه‌های کلیدی: کم خونی ، فقر آهن ، کم خونی فقر آهن، قرص فرفولیک.
واژه‌های کلیدی: کم خونی، فقر آهن، کم خونی فقر آهن، قرص فرفولیک.
متن کامل [PDF 359 kb]   (1880 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/7 | پذیرش: 1393/11/7 | انتشار: 1393/11/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of Iron Folic Acid Supplementation and Dietary Iron Intake in High Schools Female Students. armaghanj 2015; 19 (10) :817-827
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-35-fa.html

ظهرابی طیبه، ظهرابی ‌‌مرضیه، پاک نهاد زمزم، زندی قشقایی کرامت اله، نگین تاجی عبدالکریم نگین تاجی. اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی. ارمغان دانش. 1393; 19 (10) :817-827

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-35-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 10 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645