:: دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 306-293 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر بلاک موضعی پروستات با استفاده از بوپیواکائین بر احساس ناخوشایند ناشی از کاتتر مجرای ادراری بعد از عمل جراحی رزکسیون پروستات از طریق مجرا
داریوش ایرانی1 ، علی اصلاحی2 ، فتانه جمشیدی 3، علی اکبری4 ، مهرداد سالاری4 ، اشکان پناه4 ، شهریار ضیغمی1 ، بهاره ابراهیمی2 ، علی کرمی4
1- گروه اورولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- مرکز تحقیقات سالمندی شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، Fatemehjamshidi@gmail.com
4- مرکز تحقیقات بیهوشی و مراقبت‌های ویژه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
چکیده:   (1551 مشاهده)
زمینه و هدف: رزکسیون پروستات از طریق مجرای ادراری(TURP)، نوعی جراحی تلسکوپی در درمان هیپرپلازی خوش­خیم پروستات می­باشد که از عوارض آن، احساس ناخوشایندی ناشی از وجود سوند کاتتر ادراری است. بررسی‌ها نشان دادند که  آنتاگونیست گیرنده‌های موسکارینی و اپیوئیدها می‌توانند بروز و شدت این احساس ناخوشایند را کاهش دهند. لذا هدف از این مطالعه، تعیین و تأثیر بلاک موضعی پروستات با استفاده از بوپیواکائین بر احساس ناخوشایند ناشی از کاتتر مجرای ادراری بعد از عمل جراحی رزکسیون پروستات از طریق مجرا بود.
 
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده می‌باشد. جامعه آماری شامل 42 بیمار برنامه‌ریزی شده برای TURP در بیمارستان­های دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. بیماران به دو گروه یک(گروه درمان با بوپیواکائین( 5/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به روش ترانس پرینیال در فضای پری­پریوستاتیک دو طرف) و دو(گروه کنترل) تقسیم شدند. در این مطالعه میزان ناخوشایندی تا زمان خروج از ریکاوری هر نیم ساعت، مدت زمان رسیدن امتیاز آلدریت(Aldrete)به 9 و میزان نارضایتی ناشی از سوند مجرای ادراری در بیماران جراحی رزکسیون پروستات از راه مجرا، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری کولموگروف ـ اسمیرنوف، تی تست و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته­ها: هر دو گروه مطالعه از نظر مشخصات پایه مشابه بودند. میزان نارضایتی ناشی از کاتتر مجرای ادراری پس از جراحی ارزیابی شد و تفاوت معنی‌داری ببین این دو گروه مشاهده شد. میانگین مدت زمان حضور بیماران در اتاق ریکاوری در گروه دو به صورت معنی‌داری بیشتر از گروه یک بود(165/0p≤) و این بیماران در بازه زمانی طولانی­تری به اسکور امتیاز آلدریت(Aldrete) به 9 رسید. میانگین مدت زمان حضور بیماران گروه کنترل در اتاق ریکاوری 45/56±81/118 دقیقه و در گروه درمان 90/27±14/97 دقیقه بوده است.  میزان مصرف مورفین میان دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری نداشت و عارضه خاصی نیز در هردو گروه مشاهده نشد.
 
نتیجه­گیری: استفاده از بوپیواکائین به منظور بلاک موضعی پروستات در بیماران جراحی رزکسیون پروستات می­تواند احساس ناخوشایندی ناشی از وجود سوند ادراری، مدت زمان حضور در بخش ریکاوری و میزان نارضایتی بیماران بخش ریکاوری را کاهش می­دهد.
 
واژه‌های کلیدی:  جراحی رزکسیون پروستات، هیپرپلازی خوش­خیم پروستات، بوپیواکایین، درد، ریکاوری، بلاک موضعی
متن کامل [PDF 926 kb]   (391 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی-جراحی
دریافت: 1399/12/4 | پذیرش: 1400/3/17 | انتشار: 1400/4/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها