:: دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 84-78 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد قارچی عصاره هیدروالکلی جفت گیاه بلوط بر روی قارچ ساپرولگنیا
اصغر شریفی ، رضا گرجی پور 1، عین الله گرجی پور ، مرجان سردسیری ، رضا محمدی ، عباس جبارنژاد
1- ، rz_bavi@yahoo.com
چکیده:   (5333 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اثبات خواص ضد میکروبی گیاه بلوط روی تعدادی از میکروارگانسم‌ها، هدف این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی عصاره هیدروالکلی جفت گیاه بلوط بر روی قارچ ساپرولگنیا بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی بعد از جمع‌آوری بلوط و جدا کردن پوسته روی میوه آن که جفت نام دارد، عصاره هیدروالکلی آن تهیه و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی قارچ ساپرولگنیا اندازه‌گیری شد. سپس عدم رشد این قارچ در غلظت‌های متفاوت عصاره جفت اندازه‌گیری و با مالاشیت گرین به عنوان یک داروی استاندارد ضد قارچ مقایسه شد. یافته‌ها: عصاره جفت بلوط خاصیت ضد قارچی علیه ساپرولگنیا از خود نشان داد. این اثر ضد قارچی وابسته به غلظت بوده و همراه با افزایش غلظت عصاره، خاصیت ضد قارچی آن افزایش یافت. حداقل غلظت کشندگی این عصاره معادل 300 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: عصاره هیدروالکلی جفت گیاه بلوط می‌تواند از رشد قارچ ساپرولگنیا جلوگیری کند و در مقایسه با داروی ضد قارچی مالاشیت گرین اثر ضد قارچی خوبی از خود نشان دهد.
واژه‌های کلیدی: جفت، بلوط، ضد قارچ، ساپرولگنیا
متن کامل [PDF 562 kb]   (3395 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها