تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر طول فاز فعال و شدت درد زایمان
|
سیده فاطمه حکمت زاده ، سیده طاهره میرمولایی ، ، نازآفرین حسینی 1 |
1- ، hosseinichenar@yahoo.com |
|
چکیده: (21468 مشاهده) |
زمینه و هدف: درد زایمان و طولانی بودن مدت آن از مهمترین عوامل تشویق زنان باردار به سمت زایمان سزارین است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر فاز فعال و شدت درد زایمان بود.
روش بررسی: در این مطالعه کوهورت تعداد 170 زن اولزا و دومزا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به دو گروه مساوی مواجهه و غیرمواجهه تقسیم شدند. افراد گروه مواجهه زمان شروع دردهای زایمانی 2 قاشق غذاخوری تخم شوید با یک لیوان آب دم کرده مصرف نمودند، در حالی که در گروه غیرمواجهه دم کرده مصرف نمینمودند. ابزار جمعآوری داده ها پرسشنامه، سونی کید، معیار سنجش بصری درد، ترازو و ساعت بود. پرسشنامه شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به زایمان بود. بخش اول پرسشنامه مصاحبه با واحدهای پژوهش و بخش دوم معاینات و اقدامات انجام گرفته در طول زایمان بود. دادهها با آزمونهای آماری تیتست، کای دو، دقیق فیشر و من ویتنی یو تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در گروه مواجهه 16/53 دقیقه و در گروه غیرمواجهه 84/117 دقیقه بود (001/0p=). شدت درد در دیلاتاسیونهای یکسان در دو گروه مواجهه و غیرمواجهه تفاوت معنی داری داشت (001/0p=).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که دم کرده تخم شوید بدون اینکه عارضه ای برای مادر و جنین داشته باشد، میتواند مدت و شدت درد زایمان را در همه مراحل زایمان کاهش دهد. |
|
واژههای کلیدی: شوید، فاز فعال، درد زایمان |
|
متن کامل [PDF 485 kb]
(2000 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2
|
|
|
|