:: دوره 26، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 116-104 برگشت به فهرست نسخه ها
دقت روش REP-PCR در ژنوتایپینگ ایزوله‌های انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت قرمز به عنوان عامل عفونت‌های ناشی از غذا
محمد رضا رادمهر1 ، خلیل خاشعی 2، الهه تاج بخش1
1- گروه میکروبیولوژی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- گروه ژنتیک، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، khalil.khashei2016@gmail.com
چکیده:   (1605 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف خطر انتقال میکروارگانیسم­های بیماری­زا منتقله از غذا را به عنوان یک مشکل بهداشت جهانی مطرح کرده است. روش­های تایپینگ ملکولی نظیر Rep-PCR الگو­های DNA برای تمایز و شناسایی سویه­های بیماری­زا را فراهم می­نمایند. هدف از این مطالعه بررسی دقت روش انگشت‌نگاری ملکولی مبتنی بر توالی­های تکرار شونده (Rep-PCR)، در تعیین قرابت بین ایزوله­های مختلف انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از گوشت گوساله به عنوان عامل عفونت‌های ناشی از غذا بود.
 
 
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1397انجام شد. 80 نمونه گوشت با روش­های بیوشمیایی و ملکولی از نظر وجود انتروکوکوس فاسیوم مورد بررسی قرار گرفتند و الگوی ملکولی قطعات DNA براساس حضور یا غیاب باندها و اندازه آنها در ژل الکتروفورزیس مشخص شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های ضریب همبستگی                  کوفنتیک تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته­ها: از میان 80 نمونه گوشت گوساله مورد مطالعه، 66 نمونه(5/82 درصد) آلوده به انتروکوک شناسایی شد که تعداد30 نمونه(45/45 درصد) آلوده به انتروکوکوس فاسیوم بود. بر اساس دسته‌بندی ژنتیکی به روش Rep-PCR، 30 ایزوله انتروکوکوس فاسیوم در 18 پروفایل قرار گرفتند. قرار گرفتن ایزوله­ها مورد مطالعه در چند زیر گروه نشانگر قدرت تمایز قابل قبول تکنیک  Rep-PCR در ژنوتایپینگ انتروکوکوس فاسیوم می­باشد.
 
  • نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روش Rep-PCR، روشی ساده، سریع و با قدرت تفرق بالایی جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه‌های انتروکوکوس فاسیوم می­باشد.

واژه‌های کلیدی:  انتروکوکوس فاسیوم، ژنوتایپینگ، گوشت قرمز
متن کامل [PDF 1655 kb]   (407 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1398/12/19 | پذیرش: 1399/4/14 | انتشار: 1399/12/12



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها