:: دوره 19، شماره 5 - ( 5-1393 ) ::
جلد 19 شماره 5 صفحات 400-390 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف عصاره هیدروالکلی سیر بر میزان هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستوسترون در موش صحرایی در معرض امواج تلفن همراه
بهناز حاجیون1 ، حامد الهی زاده
1- ، : behnazhajiuon@gmail.com
چکیده:   (14163 مشاهده)
زمینه و هدف: امواج سبب اختلال در میزان هورمون‌ها می‌شوند. سیر نیز به ‌منظور کاهش عوامل خطرساز در ارتباط با بیماری‌های مختلف مورد استفاده می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی مصرف سیر در برابر اختلالات هورمونی ناشی از امواج بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی به طور تصادفی به 5 گروه نر و 5 گروه ماده شامل؛ کنترل، شاهد (در معرض امواج)، تجربی1 (عصاره سیر) تجربی2 و3 (عصاره سیر به همراه امواج) تقسیم شدند. پس از 30 روز نمونه‌ها وزن شدند، خون‌گیری انجام شد و غلظت هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستوسترون اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در نرها میانگین وزن در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل کاهش داشت، اما در گروه تجربی3 نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. غلظت تستوسترون در گروه‌های تجربی2 و 3 کاهش یافت، استروژن این کاهش را در تمامی گروه‌ها نشان داد. هم‌چنین در تمامی گروه‌ها پروژسترون افزایش نشان داد. در ماده‌ها میانگین وزن در گروه‌های مختلف تفاوت معنی‌داری نشان نداد، تنها پروژسترون در گروه‌های تجربی2 و 3 نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. نتیجه‌گیری: کاهش وزن ناشی از امواج که در نرها مشاهده شد، به خاطر وجود ترکیباتی نظیر تیامین، آلیسین و ویتامین A موجود در سیر جبران می‌شود. امواج و سیر هر دو اثراتی در بیضه برجای می‌گذارند که در تغییر تعداد سلول‌های لیدیگ و تراکم سرمی تستوسترون و استروژن منعکس می‌شود. افزایش پروژسترون نیز نتیجه اثر امواج بر هیپوتالاموس و اثر تحریکی سیر برترشح هورمون‌های تخمدانی است، بنابراین، سیر نمی تواند تمام اثرات زیان‌آور امواج را مرتفع سازد.
واژه‌های کلیدی: سیر، تستوسترون، استروژن، پروژسترون
متن کامل [PDF 296 kb]   (1868 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 5 - ( 5-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها