en
jalali
1393
10
1
gregorian
2015
1
1
19
10
online
1
fulltext
fa
اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی
The effect of Iron Folic Acid Supplementation and Dietary Iron Intake in High Schools Female Students
چکیده
زمینه و هدف: فقر آهن یکی از بزرگترین مشکلات سلامت همگانی است که با تأثیرات عمیق بر جسم و ذهن، موجب اختلال در برخی از تواناییهای انسان میشود. افزایش نیاز، دریافت ناکافی و کاهش قابلیت جذب از عوامل اصلی ایجاد کم خونی در بین دختران نوجوان است. هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل فرفولیک و وضعیت دریافت آهن در برنامه غذایی دختران دبیرستانی بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 60 دختر پایه اول و سوم دبیرستانهای شهر یاسوج انجام شد. فاکتورهای بیوشیمیایی وضعیت آهن قبل و بعد از دریافت مکمل فرفولیک به مدت 16 هفته، اندازهگیری شد. الگوی مصرف غذا و دریافت آهن از طریق پرسشنامه بسامد غذایی تعیین گردید و دادهها با آزمون آماری مجذورکای، تی تست و نرم افزار N4 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: شیوع کم خونی، فقر آهن و کم خونی فقر آهن در پایه اول به ترتیب 7/9 درصد، 3/32 درصد و9/9 درصد و در پایه سوم به ترتیب 4/19درصد، 9/41 درصد و 2/3 درصد به دست آمد. این شاخص ها بعد از دریافت مکمل فرفولیک در پایه اول به ترتیب 7/9 درصد، 1/16درصد و3/3 درصد و در پایه سوم 7/9 درصد، 6/22درصد و صفردرصد کاهش یافت.
نتیجهگیری: به نظر میرسد مصرف هفتگی قرص فرفولیک به مدت 16 هفته در سال و اصلاح عادات غذایی میتواند باعث بهبود شاخصهایخونیوضعیت آهن دردختران دبیرستانیشود.
واژههای کلیدی: کم خونی ، فقر آهن ، کم خونی فقر آهن، قرص فرفولیک.
Background & aim: Iron deficiency is one of the major public health problems imposing significant effect on the body and mind which has negative impacts on humans’ capability of. Increasing demand of the body, inadequate intake and decrease of absorbency are the major causes of anemia among teenage girls. The aim of this study was to evaluate the effect of dietary iron folic acid supplementation and dietary iron intake in high school girls.
Methods: The present cross-sectional study was conducted on sixty female high school students at grade one and three in Yasuj, Iran. Biochemical markers of iron status were measured beforehand and afterwards of folic acid supplementation for 16 weeks. Food consumption patterns and iron intake were determined by frequency questionnaires. Data were analyzed using chi-square test, t-test by means of N4 analysis software.
Results: Anemia, iron deficiency and iron deficiency anemia in grade one were 9.7%, 32.3% and 9.9% respectively, in addition to in grade three were 19.4% , 41.9% and 3.2% respectively. After iron folic acid supplementation, these indicators were 9.7%, 16.1% and 3.3% in grade one and in grade three were 9.7%, 22.6%, 0.0% respectively.
Conclusion: Overall, it appeared that weekly iron folic acid supplementation in duration of 16 weeks per year, with dietary modification, could improve the indices of blood in high school girls.
Key words: Anemia, iron deficiency, iron deficiency anemia, iron folic acid supplementation
Anemia, iron deficiency, iron deficiency anemia, iron folic acid supplementation
کم خونی , فقر آهن , کم خونی فقر آهن, قرص فرفولیک.
817
827
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-2&slc_lang=en&sid=1
2015/01/27
1393/11/7
2015/01/27
1393/11/7
Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
طیبه
ظهرابی
0031947532846004848
0031947532846004848
Yes
گروه بهبود تغذیه، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Arak University of Medical Sciences
مرضیه
ظهرابی
0031947532846004849
0031947532846004849
No
گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران،
Department of Nutrition, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
زمزم
پاک نهاد
0031947532846004850
0031947532846004850
No
گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
Department of Operating Room, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
کرامت اله
زندی قشقایی
0031947532846004851
0031947532846004851
No
گروه اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Social Determinant of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
عبدالکریم نگین تاجی
نگین تاجی
0031947532846004852
0031947532846004852
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی گروه عوامل مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
fa
تعیین ارتباط دریافت مواد و گروههای غذایی با سرطان مثانه
The Relationship between Food Intake and Bladder Cancer: A Case Control Study
زمینه و هدف: سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراریـ تناسلی در جهان و سومین سرطان شایع در مردان ایرانی میباشد. با وجود گستردگی سرطان مثانه در ایران، تاکنون مطالعهای به بررسی رابطه عوامل تغذیهای با این سرطان نپرداخته است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط عوامل تغذیهای با سرطان مثانه بود.
روش بررسی: این مطالعه موردـ شاهدی بر روی 55 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 110 بیمار فاقد سرطان به عنوان گروه شاهد انجام شد. دریافتهای غذایی معمول افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شد. جهت بررسی ارتباط اقلام غذایی مصرفی و سرطان مثانه، افراد مورد مطالعه برمبنای سهکهای اقلام غذایی مصرفی طبقهبندی شدند. نسبت شانس برای هر سهک محاسبه و سهک اول گروههای غذایی دریافتی به عنوان گروه مرجع در نظر گرفته شد.
یافتهها: بین گروههای غذایی کرهحیوانی (نسبت شانس 76/19)، چربیها (نسبت شانس 92/12)، چیپسوپفک (نسبت شانس 1/8)، گوشت احشاء (نسبت شانس 47/5)، گوشتهای فرآوریشده (نسبت شانس 34/5) و شیرینیها (نسبت شانس 62/3) با خطر ابتلا به سرطان مثانه ارتباط یافت شد. ارتباط معکوس بین مصرف لبنیات کمچرب (نسبت شانس 31/0)، ماست (نسبت شانس 14/0)، ماهی(نسبت شانس13/0) و سایر میوهها (نسبت شانس 13/0) با خطر ابتلا به سرطان مشاهده شد.
نتیجهگیری: دریافت منابع حیوانی و منابع حاوی چربی اشباع با افزایش خطر سرطان مثانه ارتباط دارد. اثر محافظتی روغن زیتون، برخی سبزیها، میوهها، لبنیات کمچرب و تخمیر شده بر کاهش خطر سرطان مثانه مشاهده شد.
واژههای کلیدی: سرطان مثانه، عوامل تغذیهای، اقلام غذایی، گروههای غذایی
Background & aim: Bladder cancer is the second most common cancer of the urinary tract worldwide and the third most common cancer among Iranian males. Despite the relative high incidence of bladder cancer in Iran, no study has examined the relationship between dietary factors and bladder cancer. The aim of the present study was to investigate this relationship.
Methods: The present case-control study was carried out on fifty-five patients with bladder cancer and including 110 cancer-free patients as controls. Dietary intake was evaluated using a food frequency questionnaire. To investigate the relationship between food items and bladder cancer, the subjects were classified according to the tertile of food items. The odds ratio was calculated for each tertile and the first tertile was considered as the reference group.
Results: Our findings revealed that among food groups, animal fat (OR=19.76), fat (OR=12.92), junk foods (OR=8.1), organ meat (OR=5.47), processed meat (OR=5.34) and sweets (OR=3.62) were involved in the development of bladder cancer. In bladder carcinogenesis, an inverse association was recorded between consumption of low fat dairy products (OR=0.31), yoghurt (OR =0.14), fish (OR = 0.13), specific fruits (OR=0.13) and the development of bladder cancer.
Conclusion: Animal products and sources of saturated fat are associated with an increased in risk of bladder cancer. The protective effect of olive oil, specific fruits, vegetables, low-fat dairy fermented was observed to reduce the risk of bladder cancer.
Bladder cancer, Dietary factors, Food items, Food groups.
سرطان مثانه, عوامل تغذیهای, اقلام غذایی, گروههای غذایی
828
840
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/27
1393/11/7
2015/01/272015/01/27
1393/11/7
National Nutrition and food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
سیده فائزه
میرصفای مقدم
003194753284600471
003194753284600471
No
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
National Nutrition and food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
مرتضی
عبدالهی
003194753284600472
003194753284600472
Yes
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
National Nutrition and food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran.
آناهیتا
هوشیار راد
003194753284600473
003194753284600473
No
انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
fa
تأثیر رژیم غذایی حاوی برگ گیاه آویشن شیرازی بر رفتار اضطراب در موشهای صحرایی
Effect of diet containing Zataria multiflora leaves on anxiety behavior in rats
زمینه و هدف: اختلالات اضطرابی از مشکلات عمده بشری است، تحقیق و جستجو بر ای یافتن داروهای مؤثر با عوارض جانبی کمتر ادامه دارد. آویشن شیرازی از گیاهان دارویی با اثرات درمانی گوناگون است که احتمال اثرات ضد اضطرابی برای آن وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر رژیم غذایی حاوی برگ آویشن شیرازی بر رفتار اضطراب در موش صحرایی بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 40 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با محدوده وزنی 220ـ180 گرم به پنج گروه شامل؛ یک گروه کنترول، یک گروه دیازپام و سه گروه تیمار که به مدت دو هفته، سه هفته و چهار هفته رژیم غذایی حاوی آویشن شیرازی را دریافت کردند، تقسیم شدند. برای سنجش اضطراب از مدل استاندارد اضطراب(EZM) استفاده شد. پس از اتمام تست رفتاری غلظت، کورتیزول سرم با استفاده از کیت با روش ایمونواسی آنزیمی ارزیابی گردید. دادهها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: رژیم غذایی حاوی 10 درصد آویشن شیرازی، مدت زمان و تعداد حضور حیوان را در بازوهای باز ماز نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری افزایش داد(01/0p<) و همچنین سنجش هورمون کورتیزول نسبت به گروه کنترل کاهش نشان داد(05/0p<).
نتیجهگیری: رژیم غذایی حاوی آویشن شیرازی در کاهش واکنشهای اضطرابی در موش صحرایی مؤثر بود.
Background & aim: Anxiety disorders are a major problem for humanity. Research continues to find effective drugs with lower side effects. Thyme is one of the medicinal plants that may have many therapeutic effects including anti-anxiety effect. The aim of this study was to evaluate the effect of dietary thyme (Zataria multiflora Boiss) on anxiety.
Methods: In the present experimental study, forty male adult Wistar rats with an average weight of 180-220 gr were randomly divided into five groups, including a control group, group treated with diazepam and three treated groups which received diet containing thyme for periods of two, three and four weeks respectively. To measure the Anxiety Standard Model of Anxiety (EZM) was used. After completion of behavioral testing, the serum cortisol concentration was measured by enzyme immunoassay. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey’s test.
.
Results: The results indicated that the diet containing 10% thyme had significantly increased the presence of the animal in the open arms of maze compared to the control group (P <0.01) and also a decrease was observed in the assessment of cortisol hormone compared to the control group(p <0.05).
Conclusions: The findings of this study showed that diet containing thyme was effective in reducing anxiety reactions in rats.
Zataria multiflora, anxiety, elevated zero maze, cortisol.
آویشن شیرازی, اضطراب, مدل elevated zero maze, کورتیزول
841
851
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-4&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/27
1393/11/7
2015/01/272015/01/272015/01/27
1393/11/7
Medicinal Plants Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran,
محمود
نارکی
003194753284600474
003194753284600474
No
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
مهدی
اکبرتبار طوری
003194753284600475
003194753284600475
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پژشکی یاسوج، یاسوج، ایران
3Department of Biology, Kazeroon Branch, Islamic Azad University, Kazeroon, Iran
لیلی
سپهرآرا
003194753284600476
003194753284600476
No
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
3Department of Biology, Kazeroon Branch, Islamic Azad University, Kazeroon, Iran
محمدجعفر
خجسته زاده
003194753284600477
003194753284600477
Yes
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، کازرون، ایران
fa
اثرات ضد دردی عصاره میخک بر روی زاده های نر حاصل از موش های ماده نژاد سوری در معرض آن در دوران شیردهی
Evaluation of Analgesic effects of Clove Extracton Male Offspring of Surrey Female Miceduring Lactation
زمینه و هدف: خاصیت ضد دردی گیاه میخک به علت وجود ماده اوژنول در عصاره آن است. ازآنجا که تاکنون مطالعه ای در زمینه ارزیابی اثرات ضد دردی این گیاه در دوران شیر دهی انجام نشده است، لذا هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضد دردی عصاره گیاه میخک به صورت خوراکی بر روی زاده های حاصل از موش های ماده نژاد سوری در دوران شیردهی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از موشهای ماده نژاد سوری در دو گروه دریافت کننده روغن میخک و گروه کنترل استفاده شد. حیوانات پس از انجام زایمان از روز اول زایمان، تحت تیمار خوراکی عصاره میخک با دوز 4 درصد قرار گرفتند. به منظور انجام تست درد در زادههای نر حاصل، پس از سپری شدن 30 روز از زمان تولد از آزمون فرمالین استفاده شد. دادههای حاصل با استفاده از نرمافزار آماری گراف پد پریزم نسخه 5 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: تیمار موشهای ماده شیرده در دوران شیردهی با عصاره میخک باعث ایجاد خاصیت ضد دردی در زادههای نر شد و این بی دردی در فاز مزمن درد خود را به صورت معنیدار نشان داد(01/0> p).
نتیجه گیری: مشاهده اثرات ضد دردی ناشی از تیمار موشهای شیرده با عصاره میخک در زادههای نر میتواند جهت استفاده بالینی از آن در آینده کمک کننده باشد.
Background & aim: The analgesic effects of Clove plant is due to the presence of phenolic substances. Since no study has yet evaluated the analgesic effect of this plant extract during lactation, hencethe present study aimed to evaluate the analgesic effect of clove oil orally on offspringmalemiceduringlactation. Methods: Inthe present experimental study, two groupsoffemalemice, receiving cloveoil and control groupwere used. After delivery, animalsweretreatedorallywith cloveextract at the dose of 4% on the first day of delivery. In order toassess pain,formalin was used inmaleoffspringafterthirty daysofbirth. Data were analyzed using GraphPad prismstatistical software. Results: The results of this study showed that treating lactating female mice during lactation by clove oil induced analgesic effects of male offspring and this analgesia in the chronic phase of itself was shown significantly (P<0.01). Conclusions: Analgesic effectinduced byfeedingratswithcloveextractinmalemice possibly will be favorable inclinical usein the near future.
Eugenol, Clove plant, formalin test, NMRI mice
اوژنول, گیاه میخک, آزمون فرمالین, موش سوری
852
860
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-5&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/27
1393/12/8
Kazem
Hatami
Department of Biology, Razi University, Kermanshah, Iran
کاظم
حاتمی
003194753284600478
003194753284600478
No
گروه زیست شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه،کرمانشاه، ایران
Namdar
Yousofvand
Department of Biology, Razi University, Kermanshah, Iran
نامدار
یوسف وند
003194753284600479
003194753284600479
Yes
گروه زیست شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه،کرمانشاه، ایران
Sepideh
Babaei Garmkhany
Department of Biology, Razi University, Kermanshah, Iran
سپیده
بابایی گرمخانی
003194753284600480
003194753284600480
No
گروه زیست شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه،کرمانشاه، ایران
fa
اثرات مقل ازرق بر میزان قندخون و نیم رخ های لیپیدی سرم در موش های صحرایی دیابتی
Investigation the effect of Commiphora mukul on blood glucose and Serum lipid profile in diabetic rats
زمینه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار است. هدف این مطالعه، تعیین اثر مقلازرق بر میزان قند خون و نیمرخهای لیپیدی در موشهای دیابتی بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با عصاره، دیابتی و دیابتی تحت تیمار با عصاره تقسیمبندی شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین ایجاد گردید. در مدت 8 هفته به گروههای کنترل و دیابتی، نرمال سالین؛ و به گروههای کنترل دریافت کننده عصاره و دیابتی دریافت کننده عصاره، عصاره اولئوگام رزین مقلازرق از طریق گاواژ داده شد. در انتهای دوره، نمونه خون جمعآوری گردید و تستهای بیوشیمیایی برای بررسی میزان گلوکز و نیمرخهای لیپیدی انجام شد. دادهها به وسیله آزمونهای آماری آنالیز واریانس یک طرفه بین آزمودنی و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: دیابت سبب افزایش سطح سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL و کاهش HDL گردید. مصرف عصاره صمغ مقل ازرق در گروه دیابتی تحت تیمار با عصاره سبب کاهش معنی دار سطح سرمی گلوکز، کلسترول (01/0p<) و تری گلیسرید و LDL(001/0p<) و افزایش HDL(01/0p<) گردید.
نتیجهگیری: عصاره صمغ مقل ازرق می تواند اثرات نامطلوب دیابت بر روی سطح سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL و HDL را بهبود بخشد.
Background & aim: The decrease of serum glucose level and lipids in diabetic patients is clinically significant. The purpose of this study was to determine the effect of Commiphora mukul extract on blood sugar and lipid profile in diabetic rats.
Methods: In the present experimental study, thirty-two male Wistar rats were randomly divided into four groups: control, control treated with the extract, diabetic and diabetic treated with the extract. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of Streptozotocin. In an eight week period, the control group of normal saline and the control group and diabetic recipient extract of CM oleo gum blue resin was given by gavage. Treatment resumed eight weeks with onset of hyperglycemia. The control and diabetic control groups received normal saline orally. Extract treated control and extract treated diabetic groups received extract of Commiphora mukul gum (300 mg/kg P.O.) daily by gavage. At the end of this period, blood samples were collected from each rat and biochemical tests for investigation of glucose level and lipid profile was performed. One- way analysis of variance (ANOVA) statistical test and Post-hoc test Tukey’s were used for data analysis
Results: The study indicated that diabetes increases the serum levels of glucose, cholesterol, triglycerides, LDL and HDL. Administration of Commiphora mukul gum extract in diabetic groups significantly decreased the serum level of glucose, cholesterol(p<0.01) and triglyceride and LDL(p<0.001) and increased HDL(p<0.01).
Conclusion: Commiphora mukul gum extract may well improve undesirable effects of diabetes on serum level of glucose, cholesterol, triglyceride, LDL and HDL.
Diabetes, Commiphora mukul, glucose, lipid profile
دیابت ,مقل ازرق , گلوکز , نیم رخ های لیپیدی
861
869
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-6&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
leila
Shirazi
Faculty of Basic Sciences, Islamic Azad University, Hamadan Branch, Hamadan, Iran,
لیلا
شیرازی
003194753284600481
003194753284600481
No
گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ایران
Iraj
Salehi
Neurophysiology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
ایرج
صالحی
003194753284600482
003194753284600482
No
مرکز تحقیقات فیزیولوژی علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
Shirin
Moradkhani
Department of Pharmacognosy, School of Pharmacy, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran.
شیرین
مرادخانی
003194753284600483
003194753284600483
Yes
گروه فارماکوگنوزی و بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
fa
شناسایی و بررسی مقاومت دارویی گونههای بیماریزای کاندیدا جداسازی شده از عفونتهای بیمارستانی
Identification and Determination of Drug Resistant of Candida species isolated from Hospital Acquired Infections
زمینه و هدف: امروزه استفاده از داروهای ضد قارچی گروه آزول و تعداد مخمرهای مقاوم به این داروها رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، تفکیک و شناسایی مخمرهای جداسازی شده از نمونه بالینی افراد مبتلا به کاندیدیازیس و بررسی مقاومت دارویی آنها بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی از 256 بیمار مشکوک به عفونتهای کاندیدیدیازیس بیمارستانی نمونههای جمعآوری و بررسی آنها آزمایش مستقیم و کشت انجام گرفت. کلنیهای مخمری با استفاده از روشهای فنوتیپی و روش مولکولی واکنش زنجیره پلیمراز و هضم آنزیمی تعیین هویت گردیدند. برای بررسی مقاومت دارویی از روشهای دیسک انتشاری و میکرودایلوشن استفاده گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از روشهای آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: از 60 جدایه مخمری، کاندیدا آلبیکنس 37 مورد (6/61درصد)، کاندیدا کروزهای و کاندیدا گلبراتا هر کدام 7 مورد (6/11 درصد)، کاندیدا دوبلینیسیس 5 مورد (3/8 درصد) و کاندیدا تروپیکالیس 4 مورد (6/6 درصد)، شناسایی گردید. بررسی میزان حساسیت نشان داد که گونههای کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا کروزهای مقاومت ناچیزی به داروی آمفوتریسین ب در روش دیسک انتشاری داشتند. در روش میکرودایلوشن تمامی سویههای کاندیدایی مورد بررسی حساس بودند.
نتیجهگیری: هرچند نتایج آزمایشهای حساسیت ضد قارچی، مقاومت بالایی از سویههای مورد مطالعه را نشان ندادند، ولی غربالگری ایزولههای کاندیدایی مقاوم به دارو در عفونتهای کاندیدایی با روشهای دیسک دیفیوژن و میکرودایلوشن برای مشاهده موارد جدید و مهم مقاومتهای دارویی در عفونتهای کاندیدایی، منطقی است.
Background & aim: Currently, the use of antifungal azole group and yeasts resistant to these drugs is increasing. The aim of this study was to isolate and identify the yeasts obtained from candidiasis patients and furthermore determining thier antifungal resistance.
Methods: In the present descriptive study, infections samples were collected from 256 patients with suspected nosocomial candidiasis, then direct exam and culture were performed. Yeast colonies were identified using phenotypic methods, polymerase chain reaction method and enzyme digestion. Data were analyzed using Descriptive statistical tests.
Results: Of sixty isolated yeast, thirty-seven cases of Candida albicans (61.6%), seven cases of C. krusei and C. glabrata (11.6%) each, five cases of C. dubliniensis (8.3%) and four cases of C. tropicalis (6.6%) were indicated. The study showed that the sensitivity of C. albicans and C. cruise species to amphotericin B was negligible in disk diffusion and very sensitve in microdilution.
Conclusion: Inspite of the results of antifungal susceptibility test of strains studied did not show high resistance, but screening for drug-resistant Candida isolates in Candida infection by disk diffusion and microdilution methods for new cases of drug resistance is reasonable.
Candida, Drug resistance, Disk diffusion, Microdilution
کاندیدا, مقاومت دارویی, دیسک دیفیوژن, میکرودایلوشن
870
882
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-7&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
Kambiz
Diba
Cellular and Molecular Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran,
کامبیز
دیبا
003194753284600484
003194753284600484
No
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
AliReza
Chavoshin
Cellular and Molecular Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran,
علیرضا
چاوشین
003194753284600485
003194753284600485
No
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Nima
Hoseyni Jazani
Cellular and Molecular Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran,
نیما
حسینی جزنی
003194753284600486
003194753284600486
No
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Parisa
Badie
Alborzi Professor Research Center for Infectious Diseases, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran,
پریسا
بدیعی
003194753284600487
003194753284600487
No
مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی پروفسور البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
Frazaneh
Bonyadi
Research Laboratory of Molecular Mycology and Parasitology, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
فرزانه
بنیادی
003194753284600488
003194753284600488
Yes
آزمایشگاه تحقیقات مولکولی قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Hamid
Alizadeh
Research Laboratory of Molecular Mycology and Parasitology, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
حمید
علیزاده
003194753284600489
003194753284600489
No
آزمایشگاه تحقیقات مولکولی قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
Elham
Shahnazi
Research Laboratory of Molecular Mycology and Parasitology, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran
الهام
شهنازی
003194753284600490
003194753284600490
No
آزمایشگاه تحقیقات مولکولی قارچ شناسی و انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
fa
اثر اسید سیناپیک بر فرایند به یادآوری حافظه در موشهای صحرایی نر بالغ
Effects of sinapic acid on memory retention in adult male Wistar rats
زمینه و هدف: اسید سیناپیک ترکیبی فنیل پروپانوئیدی است که به صورت گستردهای در گیاهان وجود دارد و از منابع مختلف مانند چاودار، میوهها و سبزیجات به دست میآید. هدف از این مطالعه بررسی اثرات اسید سیناپیک بر فرآیند به یادآوری حافظه در موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 64 سر رت نر به طور تصادفی به 8 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رتهای گروه شاهد، حلال اسید سیناپیک(توئین 80 با غلظت 10 درصد) را دریافت کردند. رتهای گروه تجربی، اسید سیناپیک را در دوزهای 01/0، 03/0، 05/0، 1/0، 1 و 10 میکروگرم به صورت تزریق درون بطنی دریافت نمودند. 24 ساعت بعد از آموزش، میزان به یادآوری حافظه با استفاده از آزمون یادگیری احترازی غیرفعال ارزیابی گردید. مدت زمان تأخیر ورود به اطاقک تاریک و مدت زمان قرارگیری در اطاقک تاریک اندازهگیری شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: آموزش پس از تیمار با اسید سیناپیک در دوزهای 05/0، 1/0، 1 و 10 میکروگرم باعث افزایش معنیداری در مدت زمان تأخیر ورود به اطاقک تاریک و کاهش معنیداری در مدت زمان قرارگیری در محفظه تاریک در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>p).
نتیجهگیری: اسید سیناپیک به صورت معنیداری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه میگردد.
Background & aim: Sinapic acid is a phenylpropanoid compound and is widely distributed in the plant kingdom and is obtained from various sources such as rye, fruits and vegetables. This study concerned effects of sinapic acid on memory retention of passive avoidance learning in adult male Wistar rats.
Methods: In this experimental study, 64 male Wistar rats were randomly allocated into 8 groups. Control animals were intact. Sham group received vehicle of sinapic acid (Tween 80, 10%). The experimental rats administrated with sinapic acid at doses 0.01, 0.03, 0.05, 0.1, 1 and 10 g/rat respectively. Sinapic acid and Tween 80 were injected intracerebroventricular and post-training. Twenty-four hours after training, memory retention was evaluated with passive avoidance learning. The step through latency and time in dark compartment was measured. The data were expressed as mean values ± SEM and tested, using analysis of one-way ANOVA test.
Results: Our results showed that post-training administration of sinapic acid at doses 0.05, 0.1, 1, 10 and 10 g/rat increased significantly the time of step-through latency and decreased significantly the time of dark compartment as compared to sham group (p<0.05).
Conclusion: Sinapic acid potentiated significantly memory retention process.
Sinapic acid, Memory, Learning, Rat
اسید سیناپیک, حافظه, یادگیری, رت
883
892
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-8&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
Mahshid
Nosrat
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مهشید
نصرت
003194753284600491
003194753284600491
No
گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Akram
Eidi
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
اکرم
عیدی
003194753284600492
003194753284600492
Yes
گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Ali
Haeri Rohani
Department of Biology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
علی
حائری روحانی
003194753284600493
003194753284600493
No
گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
fa
ارتباط پلی مورفیسم +49AG ژن CTLA-4 با بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک
The survey of association between Polymorphism of CTLA-4 Exon 1 with Systemic Lupus Erythematosus
زمینه و هدف: آنتیژن 4 وابسته به لنفوسیت T سیتوتوکسیک نقش مهمیدر بازدارندگی فعالیت سلولهای T و در نتیجه جلوگیری از اختلالات خود ایمنی نظیر بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک بر عهده دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه پلی مورفیسم AG 49 در اگزون شماره 1 با بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک بود.
روش بررسی: در این مطالعه موردـ شاهد 180 بیمار و 304 فرد سالم که از لحاظ سن و قومیت با افراد بیمار همسان بودند، وارد مطالعه شدند. DNA از خون محیطی استخراج گردید. جهت تعیین فراوانی اللها و ژنوتیپهای پلیمورفیسم AG49 ژن CTLA-4، از تکنیک واکنش زنجیرهای پلیمراز و هضم آنزیمیاستفاده شد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: ژنوتیپ AA در2/67 درصد از بیماران مشاهده شد که به لحاظ آماری تفاوت معنیداری با گروه کنترل(1/41درصد) داشت(0001/0=p). در حالی که ژنوتیپAG با فراوانی 7/49 درصد در افراد سالم، در مقایسه با فراوانی 8/27 درصد در بیماران و الل G با فراوانی 2/9 درصد در افراد سالم و 5 درصد در بیماران، به طور معنیداری در گروه کنترل شایعتر بودند(0001/0=p). اگرچه الل A در 1/81 درصد بیماران و 66 درصد افراد سالم وجود داشت، اما این ارتباط به لحاظ آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری: پلی مورفیسم AG49 احتمالاً در بیماریزایی بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک نقش دارد.
Background & aim: Cytotoxic lymphocyte antigen-4 (CTLA-4) plays an important role in inhibition of T cell activation and resulting in prevention of autoimmune disorder such as systemic lupus erythematosus (SLE). The purpose of the present study was to investigate the relationship between AG 49's polymorphisms in exon 1with systemic lupus erythematosus.
Methods: The present case-control study was conducted on 180 patients and 304 healthy controls who were matched in age and ethnicity to the similar individual patient. After DNA extraction from blood samples, polymerase chain reaction (PCR) was used to analyze the genotype and allele frequencies of 49AG polymorphism of CTLA-4 gene. The collected Data was analyzed by SPSS software and Chi-square and Fisher’s exact test.
Results: The results indicated that AA genotype was found in 67.2% of patients. A significant difference was seen compared to the control group (p = 0.0001). While the AG genotype with a frequency of 49.7% in healthy subjects compared with patients frequency of 27.8% and G allele with a frequency of 9.2% in healthy subjects and 5% in patients were significantly more common (p = 0.0001). Although the A allele in 81.1 % of patients and in 66% of control group were seen but no significant difference observed.
Conclusion: The results showed that the AG 49 polymorphism played an important role in the pathogenesis of systemic lupus erythematosus.
CTLA-4, systemic lupus erythematosus, polymorphism, 49 AG
CTLA-4 , لوپوس اریتماتوی سیستمیک, پلی مورفیسم, AG49
893
901
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-9&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
Mahdieh
Shojaa
Golestan University of Medical sciences, Gorgan, Iran
مهدیه
شجاع
0031947532846005084
0031947532846005084
No
معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
Mehrdad
Aghaie
Bone Joint and Connective Tissue Disease Research Center (BJCRC), Department of Rheumatology, Faculty of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran,
مهرداد
آقایی
0031947532846005085
0031947532846005085
Yes
مرکز تحقیقات بافت همبند، استخوان و مفاصل، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایرن،
Patrishia
Khashayar
Osteoporosis Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
پاتریشیا
خشایار
0031947532846005086
0031947532846005086
No
مرکز تحقیقات استئوپورز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Mahsa
Amoli
4Endocrinology & Metabolism Research Center(EMRC), Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهسا
آملی
0031947532846005087
0031947532846005087
No
پژوهشکده غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Mostafa
Qorbani
5Department of Public Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.
مصطفی
قربانی
0031947532846005088
0031947532846005088
No
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز ، کرج، ایران
Zahra
Mohammadi
Golestan University of Medical sciences, Gorgan, Iran
زهرا
محمدی
0031947532846005089
0031947532846005089
No
معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
fa
تغییر مراحل رفتاری در رژیم غذایی دریافت کالری متعادل: تأثیر سازههای موازنه تصمیمگیری و خودکارآمدی در زنان چاق یا دارای اضافه وزن
Stage of Change in Calorie Balance Intake: Decisional Balance and Self–Efficacy Effective in Obese and Overweight Women
زمینه و هدف: اثر بخشی سازههای مدل فرانظریهای برای تغییر رفتارهایی غذایی به وسیله برخی مطالعهها سئوال برانگیز شده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط میان سازههای خودکارآمدی و موازنه تصمیمگیری بود که این دو به عنوان متغیرهای واسطه انتقال در بین مراحل تغییر رفتار پیروی از رژیم غذایی دریافت کالری متعادل در میان زنان چاق و یا دارای اضافه وزن شهر یاسوج بود.
روش بررسی: دادههای پایه این مطالعه توصیفیـ تحلیلی، مربوط به 447 زن چاق ویا دارای اضافه وزن بوده و با استفاده از روش خوشهای تصادفی انتخاب شدند. بر اساس مدل فرا نظریهای، افراد در تلاش برای تغییر رفتار، از خلال مجموعهای از مراحل شامل؛ پیش تاملی ، تاملی، آمادگی، عمل و نگهداری عبور میکنند و دو سازه مؤثر بر مراحل تغییر رفتار، خودکارآمدی و موازنه تصمیم گیری میباشد. متغیرهای دموگرافیک و تن سنجی و همچنین سازه های مراحل رفتار با استفاده از پرسشنامه های روا و پایا مورد سنجش قرار گرفتند.
یافتهها: از متغیرهای دموگرافیک و تنسنجی، فقط توزیع تغییرات سطح سواد قبل از دبیرستان در بین مراحل رفتار(990، ~ 255=CI 95 درصد، 502=OR، 047/0= p) معنیدار بوده، تغییرات خود کارآمدی(0001/0=p 09/27=(425/4F)، موازنه تصمیمگیری(004/0=p 98/3=(394/4F) و فواید تغییر رفتار(0001/0=p 35/5=(430/4F) معنیداری بودند. تغییرات هزینههای تغییر رفتار معنیداری نبود(123/0=p 83/1=(400/4F).
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه، الگویی اختصاصی از سازههایی مانند خودکارآمدی، موازنه تصمیمگیری و فواید تغییر را مورد تأیید قرار داد که حرکت زنان در بین مراحل پنجگانه تغییر رفتار پیروی از رژیم غذایی دریافت کالری متعادل را پیشبینی میکردند.
Background & aim: The effectiveness of the Transtheoretical model for changing nutritional behavior has been questioned by some studies. The purpose of this study was to investigate the relationship between self-efficacy and decisional equilibrium and transfer among the stages of behavior change of a calorie balance intake among obese women inYasuj, Iran.
Methods : The data of the present descriptive analytical study were baseline data of 447 obese or overweight who were selected using the random cluster method. Based on the Transtheoretical model, individuals pass stages of change, which are precontemplation, contemplation, preparedness, action and maintenance. Two other main constructs which affect the stages of behavior change are self-efficacy and decisional balance.
Demographic and anthropometric variables and stages of change, self-efficacy, decisional equilibrium pros and cons related to calorie balance intake were measured using valid and reliable questionnaires.
Results: The participants average age was 33.49 years. Neither demographic nor anthropometric variables changes were significant among the stages of behavior change except literacy level before high school ( P=.047,OR=.502, %95 CI=.255 ~ .990). A significant change was observed in self-efficacy ( F(4.425)= 27.09, P= .000),decisional equilibrium (F(4.394), P= .004), and pros (F(4.430)=5.33, P=000), while no significant change was observed among cons (F(4.400)=1.83, P=.123).
Conclusion: The findings confirmed the specific model of self-efficacy, decisional equilibrium and pros which predict that the obese women transfer between the five stages of calorie balance intake.
Transtheoretical model, stages of change, Self-efficacy, Decisional balance, pros and cons
مراحل رفتار, خودکارآمدی, موازنه تصمیمگیری, فواید تغییر رفتار, هزینههای تغییر رفتار
902
920
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-10&slc_lang=en&sid=1
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
2015/01/272015/01/272015/01/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/272015/02/27
1393/12/8
Amdomohamad
Mousavi
Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
عبدمحمد
موسوی
003194753284600505
003194753284600505
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Mohsen
Shams
Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
محسن
شمس
003194753284600506
003194753284600506
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Mehdi
Akbartabar Toori
Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
مهدی
اکبرتبار طوری
003194753284600507
003194753284600507
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Hossein
Fallah zadeh
Health vice-chancellor, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran,
حسین
فلاح زاده
003194753284600508
003194753284600508
No
گروه مدیریت اجرایی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
Rashid
Ghafari
Department of Statistics and Epidemiology, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
رشید
غفاری
003194753284600509
003194753284600509
No
گروه اپیدمیولوژی و آمار، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
Ali
Mousavizadeh
Social Determinants of Health Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran,
علی
موسوی زاده
003194753284600510
003194753284600510
No
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
MohammadAli
Morowatisharifabad
Health Education and promotion Department, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazad, Iran
محمد علی
مروتی شریفآباد
003194753284600511
003194753284600511
Yes
گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران