@ARTICLE{Moradkhani, author = {Shirazi, leila and Salehi, Iraj and Moradkhani, Shirin and }, title = {Investigation the effect of Commiphora mukul on blood glucose and Serum lipid profile in diabetic rats }, volume = {19}, number = {10}, abstract ={زمینه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار است. هدف این مطالعه، تعیین اثر مقل‌ازرق بر میزان قند خون و نیم‌رخ‌های لیپیدی در موش‌های دیابتی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با عصاره، دیابتی و دیابتی تحت تیمار با عصاره تقسیم‌بندی شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین ایجاد گردید. در مدت 8 هفته به گروه‌های کنترل و دیابتی، نرمال سالین؛ و به گروه‌های کنترل دریافت کننده عصاره و دیابتی دریافت کننده عصاره، عصاره اولئوگام رزین مقل‌ازرق از طریق گاواژ داده شد. در انتهای دوره‌، نمونه خون جمع‌آوری گردید و تست‌های بیوشیمیایی برای بررسی میزان گلوکز و نیم‌رخ‌های لیپیدی انجام ‌شد. داده‌ها به وسیله آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه بین آزمودنی و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: دیابت سبب افزایش سطح سرمی گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL و کاهش HDL گردید. مصرف عصاره صمغ مقل ازرق در گروه دیابتی تحت تیمار با عصاره سبب کاهش معنی دار سطح سرمی گلوکز، کلسترول (01/0p }, URL = {http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-76-fa.html}, eprint = {http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-76-fa.pdf}, journal = {Armaghane Danesh}, doi = {}, year = {2015} }