[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای پروفایل لیپیدی

علیرضا رمضانی، عباسعلی گائینی، مراد حسینی، جمشید محمدی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: در حال حاضر، سبک زندگی ایرانیان به ویژه کودکان در حال تغییر می­باشد که می­تواند بر افزایش بیماری‌های            قلبی ـ عروقی تأثیر بگذارد. مطالعه‌ها نشان می­دهد روش­های مختلف تمرینی جزء مهم­ترین عوامل تأثیرگذار بر عوامل خطر                 قلبی ـ عروقی هستند. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات عوامل خطر متابولیکی قلبی‌ـ عروقی متعاقب هشت هفته تمرین‌های استقامتی، مقاومتی و ترکیبی در کودکان چاق غیر فعال ۱۲ـ ۸ سال بود.

روش بررسی: تحقیق حاضر از نوع میدانی و به صورت نیمه تجربی بود. ۶۰ کودک پسر چاق (سن: ۸-۱۲ سال و BMI بین ۳۵ـ ۳۰ کیلوگرم بر مجذور قد بر اساس نرم سازمان بهداشت جهانی) به صورت تصادفی و هدفمند به چهار گروه ۱۵ نفری شامل فعالیت ورزشی استقامتی، فعالیت ورزشی مقاومتی، فعالیت ورزشی ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین‌های ورزشی چهار جلسه در هفته و به مدت هشت هفته اجرا شد. برای ارزیابی متغیرها از آزمون تحلیل واریانس با داده­های تکراری و یک طرفه استفاده گردید.

یافته­ها: یافته­ها نشان داد پس از سه نوع تمرین‌های ورزشی، میزان BMI، کلسترول تام، تری­گلیسیرید، LDL، VLDL و مقاومت انسولینی در گروه­های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی­داری نشان دادند(۰۰۰۱/۰P=). میزان HDL و آدیپونکتین سرمی‌در گروه­های تجربی نسبت به گروه کنترل بعد از تمرین‌های مختلف افزایش معنی­داری نشان دادند(۰۰۰۱/۰ .(P=

نتیجه‌گیری: تمرین های ورزشی به کار گرفته در این تحقیق به ویژه تمرین استقامتی دارای اثربخشی بوده و توصیه می شود جهت پیشگیری و کاهش شیوع بیماری­های قلبی ـ عروقی و اختلالات مربوط به چاقی در کودکان چاق غیرفعال استفاده گردد.


حمیرا رشیدی، مینا تفضلی، محمد طاها جلالی،
دوره ۲۱، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یک اختلال شایع آندوکرین همراه با اختلالات لیپید بوده که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌ـ عروقی و چاقی مرکزی همراه است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین  لیپید پروفایل و میزان گلوکز ناشتای سرم، مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بود.

 روش بررسی: این مطالعه موردـشاهدی بر روی ۱۵۳ خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و ۴۴۹ نفر شاهد از ۴ شهر استان خوزستان (اهواز، بهبهان، آبادان و خرمشهر) انجام شد. داده ها از بانک داده موجود در مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی اهواز استخراج گردید. میزان لیپیدهای سرم، سطح گلوکز ناشتای پلاسما و سطح انسولین سرم همراه با شاخص‌های توده بدنی (HOMA-IR)،(Hemeostatic Model assessment Insulin Resistance ، Lipid Accumulation Product Index(LAP) و Body Adiposity Index(BA) در دو گروه با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، مربع کای و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: فراوانی نسبی HDL پایین و کلسترول تام بالا در گروه زنان با تخمدان پلی کیستیک بالاتر از گروه شاهد بود (به ترتیب ۰۳۲/۰p و۰۰۰۱ /۰=p). تفاوت معنی داری بین متوسط سطح کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL، LDL، گلوکز و شاخص‌های HOMA IR، LAP و BA در بین دو گروه مورد و شاهد دیده نشد. در زنان با ۲۵>BMI و BMI بین ۲۵ تا ۳۰، میانگین کلسترول تام در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود، در زنان با۳۰ BMI> متوسط تری گلیسرید و گلوکز در زنان گروه مورد بالاتر از زنان گروه شاهد بود (به ترتیب۰۲۹/۰= p و۰۱۰/۰=p)..شاخص HOMA_IR و LAP وBA بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی‌داری نشان نداد.

نتیجه گیری:  در زنان چاق سطح تری­گلیسرید و گلوکز و در زنان غیر چاق سطح کلسترول تام در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک بالاتر از زنان سالم است.


زهرا عرفان منش، سید ابراهیم حسینی، سعید خاتم ساز،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
زمینه و  هدف: اثرات ضد دیابتی پوست سبز گردو در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره پوست سبز گردو بر میزان سرمی‌قند، پروفایل لیپیدی و آنزیم‌های ALP ،ALT وAST در موش‌‌های صحرایی نر بالغ دیابتی انجام گرفت.
 
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد ۳۲ سر موش صحرایی نر بالغ که به ۴ گروه ۸ تایی شامل گروه‌های؛ کنترل، شاهد تحت تیمار با حلال دارو و دیابتی شده با دوز ۶۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم استرپتوزوسین و دیابتی تحت تیمار ۱۰ روزه دوز۱۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره پوست سبز گردو تقسیم شدند. در پایان میزان سرمی، گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا(HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین(LDL-C) و آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز(ALP)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)اندازه‌گیری و داده‌های به دست آمده از طریق آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: داده‌های این مطالعه نشان داد که در حیوان‌های دیابتی نسبت به گروه کنترل میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و  LDLافزایش و میزان HDL کاهش می‌یابد(۰۰۱=p) در حالی که در موش‌های صحرایی دیابتی تحت تیمار با عصاره پوست سبز گردو نسبت به حیوانات دیابتی میزان سرمی‌آنزیم‌های ALP ،ALT ،AST گلوکز، تری گلیسرید و   LDL کاهش و میزان HDL افزایش می‌یابد(۰۰۱=p).
 
نتیجه‌گیری: عصاره پوست سبز گردو با داشتن اثرات آنتی‌دیابتیک باعث کاهش گلوکز، ترانس آمینازهای کبدی و بهبود پروفایل لیپیدی در حیوانات دیابتی می‌گردد.
 
 
 

صفحه 1 از 1     

ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4714