[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای سامانی جهرمی

بدریه شجاعی، الهه سامانی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: در دهه های اخیر تحقیقات زیادی در جهت جلوگیری از آثار تخریب پرتوهای یونیزان بر روی بافت های بدن صورت گرفته که یکی از آنها استفاده از مواد محافظت کننده در مقابل پرتو قبل از تابش اشعه می باشد. در این پژوهش اثرات پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP) به عنوان محافظت کننده در مقابل پرتو بر تغییرات هورمون های گنادوتروپین و تستوسترون مورد بررسی قرار گرفته است.

روش بررسی: این مطالعه تجربی روی ۷۰ سر موش صحرائی نر بالغ ویستار انجام شد. موش ها به طور تصادفی به ۱۰ گروه هفت تائی تقسیم شدند. به گروه کنترل آب و غذا داده شد و هیچ ماده آزمایشی خاصی خورانده یا تزریق نشد. گروه شاهد حلال (اتانول ۹۶٪)تزریق شد. گروه های ۳، ۴ و ۵، به ترتیب مقادیر mg/kg ۴۰، ۲۰، ۱۰ پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP)  تزریق شد. گروه ۶: تحت تأثیر اشعه گاما (به میزان ۲ گری) قرار گرفتند. گروه ۷: ۱ سی سی اتانول دریافت کردند پس از گذشت نیم ساعت تحت تأثیر اشعه گاما (به میزان ۲ گری) قرار گرفتند. گروه های ۸، ۹ و ۱۰: این گروه ها به ترتیب PAPP با غلظت mg/ml/kg ۴۰، ۲۰،۱۰ تزریق شد. بعد از گذشت نیم ساعت تحت تأثیر اشعه گاما (به میزان ۲ گری) قرار گرفتند. همه تزریق ها برای مدت ۳ روز انجام شد. از تمام گروه ها در پایان دوره آزمایش خون گیری شد و میزان هورمون های تستوسترون، FSH  وLH مورد سنجش قرار گرفت.آنالیز آماری توسط نرم افزار ۱۹ SPSS صورت پذیرفت.

یافته ها: در گروه تیمار با اشعه گاما با شدت ۲ گری، میزان هورمون های LH، FSH و تستوسترون در مقایسه با گروه کنترل به صورت معنی دار (۰۵/۰ P≤) کاهش یافت. در گروه های تیمار شده با پاراآمینوپروپیوفنون (PAPP)  و تشعشعات گاما، از غلظت کم به زیاد(PAPP)، به تدریج بر سطح هورمون های FSH، LH، تستوسترون افزوده شده به طوری که در غلظت حداکثر، سطح هورمون به سطح کنترل نزدیک شده است.

نتیجه گیری: PAPP توانسته آسیب های ناشی از تشعشعات گاما بر میزان هورمون تستوسترون،LH و FSH را کاهش دهد و اثر حفاظتی آن وابسته به دوز مصرفی می باشد. به نظر می رسد PAPP با کاهش اکسیژن رسانی و ایجاد هیپوکسی، سلول ها و بافت ها را از اثرات زیانبار رادیکالهای آزاد که تحت تأثیر تشعشعات گاما حاصل می شوند حفظ می کند.


ندا رحیمی، الهه سامانی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: گیاهان دارویی با داشتن مواد مؤثر طبیعی، می‌توانند با عوارض جانبی کمتر از داروهایی با ترکیب شیمیایی در درمان بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشند. در سال‌های اخیر اثرات کاهنده قند و چربی خون، مسکن سردرد و کمردرد گیاه مشگک گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره آبی الکلی گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) بر هورمون تستوسترون و تغییرات بافتی بیضه در موش‌های صحرایی نر بالغ  بود.

روش بررسی: این مطالعه تجربی روی ۵۶ سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. حیوانات به ۵ گروه تقسیم شدند؛ گروه کنترل (بدون تیمار)، گروه شاهد (حلال را به صورت گاواژ به مدت ۲۱ روز دریافت کردند). گروه تجربی ۱، ۲ و ۳ عصاره آبی الکلی مشگک را به ترتیب با دوزهای ۵۶۰، ۲۸۰،  ۱۴۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم به ازای وزن بدن به مدت ۲۱ روز پیاپی به صورت گاواژ دریافت کردند. روز ۲۲ حیوانات آسان کشی شدند و به منظور برآورد تغییرات بافتی، بیضه حیوان در فرمالین ده درصد قرار گرفت، برش‌های ۵ میکرونی از بافت بیضه تهیه شده و به روش هماتوکسیلین ـ ائوزین رنگ‌آمیزی شد. هم‌چنین سرم خون جمع‌آوری و میزان هورمون تستوسترون تعیین گردید. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از آزمون‌های آزمون آنوا و دانکن تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: تجزیه و تحلیل آماری نتایج، کاهش معنی داری در تعداد سلول‌های اسپرماتوسیت، اسپرماتید، اسپرماتوزوئید و سطح هورمون تستوسترون در گروه‌های تجربی ۱، ۲ و ۳ در مقایسه با گروه کنترل و شاهد را نشان داد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، عصاره مشگک باعث کاهش تعداد سلول‌های زایا، سطح هورمون تستوسترون و اسپرم سازی در موش صحرایی نر می‌شود.



صفحه 1 از 1     

ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4714