۲ نتیجه برای اسماعیل زاده
مهدی شایان فر، مینو محمد شیرازی، بهرام رشیدخانی، احمد اسماعیل زاده، آناهیتا هوشیار راد، گیو شریفی، منصوره امیرپور،
دوره ۱۸، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: حدود ۴۰-۳۰ درصد همه سرطانها به وسیله رژیم غذایی یا سبک زندگی قابل پیشگیری میباشند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی و برخی از مواد مغذی با گلیومای بزرگسالان بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه موردـ شــــــاهدی که طی سالهای ۱۳۹۰ـ۱۳۸۸ در شهر تهران صورت گرفت، اطلاعات اجتمـــاعیـ اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت های غذایی ۱۲۸ بیمار مبتلا به انواع گلیوما به عنوان گروه مورد و ۲۵۶ فرد سالم به عنوان گروه شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. برای محاسبه نسبت شانس نیز از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
یافتهها: پس از تعدیل برای مخدوش گرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت کلسیم (۰۰۱/۰ =p ، ۸۷/۰-۴۶/۰ :CI ۹۵ درصد،۲۰/۰ =OR؛ بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک) و ویتامینC (۰۰۲/۰ =p ، ۷۶/۰-۱۵/۰ :CI ۹۵ درصد، ۳۴/۰ =OR) مشاهده شد. به علاوه، شانس ابتلا در بالاترین سهک در مقابل پایینترین سهک دریافت کلسترول (۰۶۱/۰ =p ، ۹۹/۵ـ۲۹/۱ :CI۹۵ درصد، ۷۸/۲ =OR) افزایش یافت. ارتباط معنیداری میان دریافت چربی تام، کربوهیدرات، پروتئین ، ویتامین A ، ویتامین E و بتاکاروتن و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد(۰۵/۰p>).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه از تأثیر احتمالی کلسیم و ویتامین C در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت میکند.
واژههای کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، کلسیم، ویتامین C
سهیلا آل یاسین، حسین اسماعیل زاده، سید حسام الدین نبوی زاده، نرجس ابراهیمی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده
زمینه و هدف: بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که به دنبال آن امکان درگیری ارگانهای مختلف وجود خواهد داشت. علت بروز آن تاکنون به طور کامل شناخته نشده است، هر چند تأثیر عواملی مانند عوامل محیطی، ژنتیکی و هورمونی در بروز آن مشخص شده است. هدف از این مطالعه، گزارش یک مورد از تظاهر لوپوس به دنبال زنبور گزیدگی بود.
روش کار: این مطالعه یک گزارش موردی است که اطلاعات مربوط به بیمار از پرونده و معاینههای بالینی جمعآوری شده و در پرسشنامه تهیه شده وارد شد. نتایج آزمایشهای بیمار نیز مورد بررسی قرار گرفت.
معرفی بیمار: کودکی ۱۱ ساله به دلیل بروز علایمی شامل؛ تب، راش پروانهای صورت و درد مفاصل از ۲۰ روز قبل، در بیمارستان بستری گردید. کودک هیچ علامت خاصی نداشته است تا این که دچار زنبور گزیدگی در ناحیه گردن میگردد و بعد از دو هفته از گزش زنبور علایم به صورت راش ژنرالیزه، راش پروانهای صورت، آرتریت و حساسیت به نور آفتاب بروز میکنند. در آزمایشهای انجام شده وجود آنمی، مثبت بودن آنتیبادی ضد هستهای و آنتیبادی علیه DNA دو رشتهای و وجود پروتیین در ادرار مشاهده گردید. انجام نمونهبرداری از کلیه، نشان دهنده وجود نفریت ناشی از لوپوس کلاس III در بیمار بوده است. برای بیمار درمان پردنیزولون و هیدروکسیکلروکین انجام شده و در پیگیری، بیماری کنترل گردیده و دوز دارو کاهش یافت.
نتیجهگیری: بر اساس این گزارش و سایر مطالعهها، بهنظر میرسد که سم زنبور دارای اثری دوطرفه بر سیستم ایمنی میباشد. هرچند در برخی از گزارشها از سم زنبور جهت درمان بیماریهای خودایمنی مانند آرتریت استفاده شده است، اما از طرفی به دلیل تأثیر سم زنبور بر سیستم ایمنی، گاهی بیماریهای خود ایمنی مانند: سندرم گیلنباره، هنخ شونلاین پورپورا، میوکاردیت و نفریت بروز پیدا کردهاند. اگرچه تاکنون بهجز یک مورد از بروز لوپوس پوستی تحت حاد به دنبال گزش زنبور، گزارش دیگری مشاهده نشده است. بنابراین با توجه به این که در کنار اثرات درمانی سم زنبور، امکان ایجاد واکنشهای ایمونولوژیک و بروز بیماری نیز وجود دارد، انجام مطالعههای بیشتر و بازبینی در استفاده از آن در درمان ضروری بهنظر میرسد.