[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای اسماعیل زاده

مهدی شایان فر، مینو محمد شیرازی، بهرام رشیدخانی، احمد اسماعیل زاده، آناهیتا هوشیار راد، گیو شریفی، منصوره امیرپور،
دوره ۱۸، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: حدود ۴۰-۳۰ درصد همه سرطان‌ها به وسیله رژیم غذایی یا سبک زندگی قابل پیشگیری می‌باشند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی و برخی از مواد مغذی با گلیومای بزرگسالان بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه موردـ شــــــاهدی که طی سال‌های ۱۳۹۰ـ۱۳۸۸ در شهر تهران صورت گرفت، اطلاعات اجتمـــاعی‌ـ اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت های غذایی ۱۲۸ بیمار مبتلا به انواع گلیوما به عنوان گروه مورد و ۲۵۶ فرد سالم به عنوان گروه شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. برای محاسبه نسبت شانس نیز از رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته‌ها: پس از تعدیل برای مخدوش گرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت کلسیم (۰۰۱/۰ =p ، ۸۷/۰-۴۶/۰ :CI ۹۵ درصد،۲۰/۰ =OR؛ بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک) و ویتامینC (۰۰۲/۰ =p ، ۷۶/۰-۱۵/۰ :CI ۹۵ درصد، ۳۴/۰ =OR) مشاهده شد. به علاوه، شانس ابتلا در بالاترین سهک در مقابل پایین‌ترین سهک دریافت کلسترول (۰۶۱/۰ =p ، ۹۹/۵ـ۲۹/۱ :CI۹۵ درصد، ۷۸/۲ =OR) افزایش یافت. ارتباط معنی‌داری میان دریافت چربی تام، کربوهیدرات، پروتئین ، ویتامین A ، ویتامین E و بتاکاروتن و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد(۰۵/۰p>). نتیجه گیری: نتایج مطالعه از تأثیر احتمالی کلسیم و ویتامین C در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت می‌کند. واژه‌های کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، کلسیم، ویتامین C
سهیلا آل یاسین، حسین اسماعیل زاده، سید حسام الدین نبوی زاده، نرجس ابراهیمی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که به ‏دنبال آن امکان درگیری ارگان‏های مختلف وجود خواهد داشت. علت بروز آن تاکنون به‏ طور کامل شناخته نشده است، هر چند تأثیر عواملی مانند عوامل محیطی، ژنتیکی و هورمونی در بروز آن مشخص شده است. هدف از این مطالعه، گزارش یک مورد از تظاهر لوپوس به دنبال زنبور گزیدگی بود.
 
روش کار: این مطالعه یک گزارش موردی است که اطلاعات مربوط به بیمار از پرونده و معاینه‌های بالینی جمع‌آوری شده و در پرسشنامه تهیه شده وارد شد. نتایج آزمایش‌های بیمار نیز مورد بررسی قرار گرفت.
 
معرفی بیمار: کودکی ۱۱ ساله به ‏دلیل بروز علایمی شامل؛ تب، راش پروانه‏ای صورت و درد مفاصل از ۲۰ روز قبل، در بیمارستان بستری گردید. کودک هیچ علامت خاصی نداشته است تا این که دچار زنبور گزیدگی در ناحیه گردن می‏گردد و بعد از دو هفته از گزش زنبور علایم به‏ صورت راش ژنرالیزه، راش پروانه‌ای صورت، آرتریت و حساسیت به نور آفتاب بروز می‏کنند. در آزمایش‌های انجام شده وجود آنمی، مثبت بودن آنتی‏بادی ضد هسته‏ای و آنتی‏بادی علیه DNA دو رشته‏ای و وجود پروتیین در ادرار مشاهده گردید. انجام نمونه‏برداری از کلیه، نشان دهنده وجود نفریت ناشی از لوپوس کلاس III در بیمار بوده است. برای بیمار درمان پردنیزولون و هیدروکسی‏کلروکین انجام شده و در پیگیری، بیماری کنترل گردیده و دوز دارو کاهش یافت.
 
نتیجه‌گیری: بر اساس این گزارش و سایر مطالعه‌ها، به‏نظر می‌رسد که سم زنبور دارای اثری دو‏طرفه بر سیستم ایمنی می‏باشد. هرچند در برخی از گزارش‏ها از سم زنبور جهت درمان بیماری‏های خودایمنی مانند آرتریت استفاده شده است، اما از طرفی به ‏دلیل تأثیر سم زنبور بر سیستم ایمنی، گاهی بیماری‏های خود ایمنی مانند: سندرم گیلن‌باره، هنخ شونلاین پورپورا، میوکاردیت و نفریت بروز پیدا کرده‏اند. اگرچه تاکنون به‏جز یک مورد از بروز لوپوس پوستی تحت حاد به ‏دنبال گزش زنبور، گزارش دیگری مشاهده نشده است. بنابراین با توجه به ‏این که در کنار اثرات درمانی سم زنبور، امکان ایجاد واکنش‏های ایمونولوژیک و بروز بیماری نیز وجود دارد، انجام مطالعه‌های بیشتر و بازبینی در استفاده از آن در درمان ضروری به‏نظر می‏رسد.
 
 

صفحه 1 از 1     

ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4700